Can Azerbaycan

Azerbaycan her Türk vatandaşının gönül dünyasında ayrı bir yer tutar, istisnasız şekilde.

Benim, İsmail Belen olarak ilk irtibatım 2004 yılında Ankara’da kurulan Haydar Aliyev Hatıra Ormanı ile başladı. http://www.gonder.org.tr/?p=1021

Bundan 10 sene sonra 21-25 Temmuz 2014  tarihlerinde Azerbaycan’ ı ziyaret ettim. Güzel ülkeyi baştan sona gezme fırsatı buldum. http://www.gonder.org.tr/?p=2871

17-20 Eylül 2019 tarihlerinde tekrar ziyaret fırsatı buldum. http://www.gonder.org.tr/?p=9173

7 Aralık 2019 tarihinde Azerbaycan Tabii Kaynaklar ve Ekoloji İşçileri Sendikası DOST Platformuna katıldı. http://www.gonder.org.tr/?p=9583

2020 yılı covid nedeniyle dünya için zor bir yıl oldu, ancak Azerbaycan bu sene içinde yıllardır işgal altında bulunan Dağlık Karabağ’ı kurtardı. https://tr.wikipedia.org/wiki/Da%C4%9Fl%C4%B1k_Karaba%C4%9F

Burada neler yapılabilir diye kıymetli büyüğüm, dostum Telman Quliev ile https://www.facebook.com/telman.quliev uzun değerlendirdik.

16.12.2020 tarihinde tam adıyla “Azerbaycan Respublikası Ekologiya ve Tabii Servetler Nazirliyi Meşələrin İnkişafı Departamenti” ndan http://eco.gov.az/az/nazirlik/tabeli-qurumlar/meselerin-inkisafi-xidmeti Yashar Karimov ile görüştüm.

Bu görüşmeyi takiben 5 Ocak 2021 tarihinde ekteki bilgi notunu hazırladım.

Bu notu hazırlarken Ali Temerit, Nilgün Temerit, Ekrem Yazıcı ve Nihat Karakaya’dan görüş aldım.

Sonradan öğrendiğim kadarıyla bu iş için başka bir meslektaşımız ile çalışmaya karar verilmiş.

22 Ocak 2021 tarihinde Telman Bey telefon üzerine Meşələrin İnkişafı Xidmətinin rəisi Namik Xıdırov https://www.facebook.com/namik.xidirov ile görüştük.

Ardından aşağıdaki Türkçe ve İngilizce özgeçmişlerimi kendisine ilettim.