Foresta2021 ve Altıncı Avrupa Orman Haftası

Foresta2021, BM Avrupa Ekonomik Komisyonu’nun (UNECE) Ormanlar ve Orman Endüstrisi Komitesi (COFFI) ile Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Avrupa Ormancılık Komisyonu’nun (EFC) ortak oturumudur.

22-25 Kasım 2021 tarihlerinde online olarak düzenlenecek olan 79. Oturum, “Foresta2021”, UNECE Ormanlar ve Orman Endüstrisi Komitesine ve FAO Avrupa Ormancılık Komisyonu’nun çalışmalarına rehberlik edecek yeni Entegre Çalışma Programının kabul edilmesiyle, önümüzdeki dört yıl için sürdürülebilirlik odaklı bir çerçeve oluşturacaktır.

Bu konuda tarafıma gönderilen davetiye ektedir.

Detaylı davetiye ise aşağıdaki gibidir.

77. Oturum 4-7 Kasım 2019 tarihlerinde İsviçre’ nin Cenevre şehrindeki BM Merkezinde toplanmıştı. Bu esnada düzenlenen panele katılmıştım.

COFFI 76. Oturumu, 5-9 Kasım 2018 tarihleri arasında Kanada’ nın  Vancouver şehrinde yapılmıştı.

Foresta2021 ile eş zamanlı olarak “Altıncı Avrupa Orman Haftası-EFW” da düzenlenecektir. https://www.fao.org/about/meetings/european-forest-week/en/

EFW kapsamında 23 Kasım 2021 Salı günü Türkiye saati ile 15:00-17:00 arasında “Non-wood forest products for people, nature and the green economy: Recommendations for policy priorities in Europe/İnsanlar, doğa ve yeşil ekonomi için odun dışı orman ürünleri: Avrupa’da politika öncelikleri için öneriler” konulu panel düzenlenecektir.

Bu panelde ben İsmail Belen olarak “National Programmes for NWFPs in Turkey/Türkiye’deki NWFP’ler için Ulusal Programlar” konusunda bir sunum yapacağım.

Bu panel için 16 Kasım 2021 tarihinde bir hazırlık toplantısı yaptık.

23 Kasım 2021’deki etkinlik aslında bir nevi 16-17 Mart 2021 tarihlerinde düzenlenen “INCREDIBLE Policy Forum: Untapping the potential of non-wood forest products for Europe’s green economy” ye benziyor.

17 Mart 2021 tarihli sunumuma https://www.incredibleforest.net/sites/default/files/u191/sesion_iii_ismail_belen.pdf adresinden ulaşmak mümkün.

23 Kasım 2021 tarihinde yapılacak toplantı için aşağıdaki sunumu hazırladım

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]