International Day of Forests at Expo Dubai

Birleşik Arap Emirliklerinin Dubai şehrinde düzenlenmekte olan “Expo Dubai” halen devam ediyor.

Konuşma Metni;

PDF-Final-

Burada dünyanın hemen hemen tüm ülkelerinin pavilyonları var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 15 Şubat’ta burayı ziyaret etti.

Burada yer alan İsrail heyeti tarafından 21 Mart Dünya Ormancılık Günü vesilesi ile bir program düzenleniyor. İsrail Cumhurbaşkanının 9 Mart 2022 tarihinde ülkemize yaptığı ziyaret sonrasında bir çok alanda olduğu gibi ormancılık alanında da işbirliğimiz yeniden canlanmaya başladı.

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/135915/israil-cumhurbaskani-herzog-cumhurbaskanligi-kulliyesinde

Bu kapsamda 21 Mart günü düzenlenecek “Israel Celebrates International Day of Forests at Expo Dubai” Silva Mediterranea Başkan Yardımcısı sıfatı ile katılacağım, online olarak.

Program Türkiye saati ile saat 13:00’te başlayacak. Dubai saati bizden bir saat ileri. Yani onların saati ile 14:00’te başlamış olacak.

Etkinliğin moderatörlüğünü Menachem Gantz, Spokesperson yapacak.

Türkiye saati ile 13:00-13:45 arasında açılış konuşmaları ve tanıtımlar. Dr. Gilad Ostrovsky ve Shlomo Ben Haim in konuşmaları var.

Ardından saat 14:00′ te “Challenges and Opportunities in Mediterranea Forestry-Akdeniz Ormancılığında Tehditler ve Fırsatlar” başlıklı oturum başlayacak.

Benim konuşmam biraz sıkışık olacak. Çünkü hemen ardından 14:30′ da “Non-wood forest products for people, nature and the green economy. Recommendations for policy priorities in the Mediterranean” konulu toplantımız var.

Bu durumda Dubai’ye online olarak katılıp, ardından EFİ’ nin yan etkinliğinde fiziksel olarak sunum yapmam gerekecek.

Tekrar Dubai’ye dönecek olursam, açılıştan sonra ülke sunumları var. Hepsini dinleme fırsatım olmayacak maalesef ama belki kapanış kısmına yetişebilirim.

15:15′ ten 16:45’e kadar Dubai programına katılmam mümkün görünüyor. Tekrar Antalya’ya dönecek olursak 17:00’de başlayacak olan MED Foruma iştirak gerekiyor.

How Model Forests can contribute to the development of youth entrepreneurship based on NBSHow Model Forests can contribute to the development of youth entrepreneurship based on NBS –Mediterranean Model Forest Network

İsrail, İtalya, Yunanistan, İspanya, Türkiye ve Fas’tan ülke örnekleri paylaşılacak.

Saat 14:15-15:15 arasında bir saatlik dilimde.

Ardından 15:15-16:15 arasında “Bölgesel Tehditler ve İnovative Çözümler- Regional Challanges and Inovative Solutions” başlıklı bir panel var.

Burada İsrail, İtalya, Yunanistan, Fas, Türkiye, Birleşik Arap Emirliklerinden katılımcılar sunum yapacak.

16:45-17:00 arasında iki tane sunum var. Biri Dünya Bankasının diğeri İsrail’ in

17:00-18:00 arasında ise “Ormancılıkta Kadınlar” konulu panel var.

One Response to International Day of Forests at Expo Dubai

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]