FAO Ormancılık Komitesi/The Committee on Forestry (COFO)3-7 Ekim 2022

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatının (FAO) Ormancılık Komitesi (COFO), FAO’ nun ormancılıkla ilgili en yüksek yasal organıdır. COFO’nun iki yılda bir yapılan oturumları, ortaya çıkan politika ve teknik sorunları belirlemek, çözümler aramak ve uygun eylem konusunda FAO’ya ve diğerlerine tavsiyelerde bulunmak için üye ülkelerin orman hizmetleri başkanlarını ve diğer üst düzey hükümet yetkililerini bir araya getirmektedir.  Diğer taraftan Hükümetler yanında diğer uluslararası kuruluşlar ve giderek artan bir şekilde sivil toplum grupları  da COFO’ ya katılmaktadır.

COFO’ nun 26. Oturumu 3-7 Ekim 2022 tarihlerinde İtalya’ nın Roma şehrinde bulunan FAO Genel Merkezinde yapılacaktır. https://www.fao.org/unfao/govbodies/gsbhome/committee-fo/en/

Burada FAO’ nun bölgesel çalışmaları dahil Mayıs ayında Kore’ nin Seul şehrinde düzenlenen Dünya Ormancılık Kongresi ve New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Orman Forumunda alınan kararlar müzakere edilecektir.

Bilindiği üzere FAO Akdeniz Ormancılık Komitesi Başkanlığı ve UNFF Başkan Yardımcılığı Ülkemiz uhdesine geçmiştir. Ülkemiz bundan sonra yapılacak Dünya Ormancılık Kongresine ev sahipliği için aday olmuştur. Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi Taraflar Konferansı ve Avrupa Orman Bakanları Konferansının yakın zamanda ülkemizde düzenlenmesi beklenmektedir.

Bunlara ilaveten gerek Orman Genel Müdürlüğü, gerekse Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü tarafından, bunlara ilaveten Avrupa Birliği ve Dışilişkiler Genel Müdürlüğü tarafından FAO’ nun ve Bakanlığımızın görev alanı ile ilgili bir çok faaliyet yürütülmektedir.

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]