GÖNDER Bilişim 2014’te

Avrupa Birliği Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen “Bilişim 2014” “TBD 31. Ulusal Bilişim Kurultayı ve CITEX’2014 Ankara Bilişim Fuarı” 6-9 Kasım 2014 tarihleri arasında Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilecek.

Programına www.bilisim.org.tr adresinden ulaşılabilen Kurultay’da, farklı salonlarda eş zamanlı olarak son derece önemli ve hedef odaklı etkinlikler yer alıyor.  Bu etkinliklerden biri 7 Kasım 2014 Cuma günü saat 09:30-12:30 arasında PESİNOS salonunda düzenlenecek olan “Sürdürülebilir Çevrenin BİL-TEK Yolu Var” başlıklı çalıştay.

GÖNDER üyeleri bu çalıştayda, konunun uzmanları ile birlikte “TBD Sayısal Gündem 2020 Çevre Uzmanlık Grubu” tarafından hazırlanan raporun gözden geçirilmesine katkı verecek.

Sayısal Gündem 2020

Avrupa Birliği 2011 yılında başlattığı “Digital Agenda for Europe” programı ile 2020’ ye kadar yedi ana başlık altında yürütülecek bir dizi eylem planı oluşturmuştu. Türkiye’nin de benzer bir ‘Sayısal Gündem’ ve ajandasının olması gerekliliğinden hareketle 2011’de  Dijital Türkiye Platformu kuruldu ve 8 adet “TBD Sayısal Gündem 2020 Hedef Grubu” oluşturuldu.

Arge ve İnovasyon, Birlikte Çalışabilirlik, Güven ve Güvenlik, Hızlı ve Ultra Hızlı İnternet Erişimi, Kamusal Alanda BT Kullanımı, Sayısal okuryazarlık, BT Yeteneği, Sayısal Tek Pazar  ana başlıklarında  toplanan hedefler altındaki eylemleri daha spesifik alt gruplarca çalışılmak üzere uzmanlık grupları oluşturuldu.

Koordinatör olarak GONDER Kurucularından  Prof. Dr. Türksel Kaya Bengshir’ in görev yaptığı “Kamusal Alanda BT Kullanımı Hedef Grubu ”altında;

“Akıllı Ulaşım Sistemleri, Sağlık Bilişimi, Çevre, E–Devlet ve e-Yönetişim, Enerji Verimliliği, Akıllı Kentler, Kültür ve Sanatta Bilişim”  olmak üzere toplam 8 adet  ‘TBD Sayısal Gündem 2020 Uzmanlık Grubu’ yer alıyor.

TBD Sayısal Gündem 2020 Çevre Uzmanlık Grubu

Tüm uzmanlık grupları, AB Sayısal Gündemine paralel ancak, ülke şartlarına uygun olarak ekonomik büyüme ve istihdama katkı sağlayacak bilişim öğeleri konusunda yapılan ve yapılması gereken çalışmaları değerlendiriyor.

Koordinatörlüğü GÖNDER Üyeleri Çevre Yüksek Mühendisi Özlem İritaş ve Elektrik Elektronik Mühendisi Ercan Kaptanoğlu tarafından yürütülen “çevre uzmanlık grubu” nun sorumluluk alanı “Digital Agenda for Europe” kapsamında belirlenen 132 eylemden 85 ve 86 numaralı eylemlerin izlenmesi ve değerlendirilmesi olarak tespit edildi.

Bunlar;

GÖNDER Genel Sekreteri Özlem İRİTAŞ’ın moderatörlüğünü üstleneceği ‘Sürdürülebilir Çevrenin BİL-TEK Yolu Var!’ konulu Çalıştay’da , “Avrupa, ‘Çevre için Bilişim Teknolojileri’ konusunda ne düşünüyor, neler yapıyor? Sürdürülebilirliğin anahtarı bilişim teknolojilerini kullanmaktan mı geçiyor? Bıraktığımız her izi takip etmek mümkün mü? Bu ne işe yarar? Çevresel ayak izini bilmek gerekli mi? Türkiye’de bilişim çevre konusunun neresinde, ne kadar var? Neler yapılıyor, neler yapılabilir?” konularına değinilecek.

Davetlimizsiniz!

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]