Ordu’ nun Dereleri-III-OGM

2007 yılında Orman Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaya başladım. Burada iken gerek Karadeniz’e, gerekse Ordu’ya dönük hizmetlerimiz için büyük gayret gösterdim.

Öncelikle Bölgenin gündeme gelmesi gerekiyordu. Bu kapsamda biri Trabzon’dan başlayıp Samsun’da biten, biri Çorum İskilip’ ten başlayıp Erbaa, Niksar, Akkuş, Aybastı, Mesudiye, Koyulhisar, Alucra hattından geçen iki önemli seyahat yaptık zamanın Genel Müdürü Osman Kahveci ile birlikte.

2008 yılının ilk günlerinde başlayan birinci seyahatimiz kapsamında; Ordu İşletme Müdürlüğünü, Fatsa İşletme Şefliğini ve Ünye İşletme Müdürlüğünü ziyaret ettik.

2008 yılı Nisan ayında gerçekleşen ikinci ziyaretimiz biraz daha program odaklı idi. Bu seyahatimizde yetkili arkadaşlarımızın pek ziyaret fırsatı bulamadığı yerlere gitmeye gayret gösterdik.

Harita: 2008 yılı Nisan ayı ziyaret güzergahı

akkuş vs.

 

23 Nisan 2008 Çarşamba- Akkuşu Ziyaret

Akkuş ormancılık açısından son derece önemli bir yer. Zamanın Orman Genel Müdürü Osman Kahveci nin dediği gibi Türkiye’ nin en iyi kayınları Akkuş’ ta yetişiyor. Ama pek kimse gelmez.

Bu yüzden Akkuş ziyaretimize özel önem verdik. Zamanın Orman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan iyi bir hazırlık yaptı.

Orman Genel Müdürlüğüne ait helikopterle gittik Akkuş’a. Burada  Akkuş Kaymakamı Murat Sarı, Akkuş Belediye Başkanı Lütfi Efil, Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan, Akkuş Orman İşletme Müdürü Muharrem Yorulmaz ve orman işletme personeli karşıladı.

Orman  İşletme Müdürü Muharrem Yorulmaz’ dan işletme ve faaliyet alanları ile ilgili brifing aldıktan  sonra Kayın fidanlarının yetiştirildiği uygulama alanlarını gezerek, Nihan Akdağ kardeşimizi dinledik. 124 Nolu bakım bölgesini gezdik.  Akşama Niksar’a gittik.

24 Nisan 2008 Perşembe- Perşembe Yaylasında Ağaçlandırma Töreni

24 Nisan 2008 Perşembe günü Aybastı’ya geçip Perşembe yaylasında düzenlenen fidan dikim törenine katıldık. Burada Ordu Milletvekili Ayhan YILMAZ, Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet CEYLAN, Kabataş Kaymakamı, Aybastı Kaymakamı,  çevre il ve ilçe belediye ve belde başkanları ile ilçemiz halkı karşıladı bizi.

Aybastı Belediye Başkanı Fehmi KÜPÇÜK; Aybastı Kaymakamı Mehmet ÖZER, Orman Genel Müdürü Yardımcısı olarak bendeniz İsmail BELEN, Ordu Milletvekili Ayhan YILMAZ ve Orman Genel Müdürü Osman KAHVECİ söz alarak konuşma yaptık.

Ardından, programa katılan protokol üyelerine plaket takdim edildi. Halk Oyunları ekibinin gösterilerinin ardından, yöremize has türküler seslendirildi. Orman Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildikten sonra fidan dikimine geçildi.

Benim için harika bir gündü. Abim Cafer Belen, Kardeşim Osman Belen, Kabataş İlçe Milli Eğitim Müdürü sevgili dostum Yüksel Çetin, Annem- Babam, Akrabalarım, dostlarım, köylülerim de orada idi. Memleket havası başka haliyle! Herkes için.

Kaynak: http://www.karamanlim.net/net/index.php?option=com_content&view=article&id=53:pere-yaylas-aand-lar&catid=3:flaberler

 

21 Nisan 2009- Kabataş’ta Orman Haftası Kutlaması

2008 yılındaki bu ziyaretimizi takiben 2009 ve takip eden yıllarda da devam ettim haliyle. Bu kapsamda 21 Nisan 2009 tarihinde bu kez Kabataş’ ta bir fidan dikim töreni tertip edildi. Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, İlçe Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü harika bir organizasyon yaptılar.  Zamanın Ünye İşletme Müdürü İlyas Özdemir ve Giresun Orman Bölge Müdür Yardımcısı Kahraman Temur dostlarımı da hayırla yad ediyorum.

Kaynak: http://www.kabatas.gov.tr/haber_detay.asp?haberid=27

kabataş

26 Nisan 2010- Bolaman Belediyeler Birliği-

“Birlikten bereket doğar” düsturuna gönülden inanan biri olarak Ordu ili Bolaman Havzasındaki Belediyelerin bir araya gelerek bir birlik oluşturmaları için ciddi gayret gösterdim. Konuyu ilk kez Aybastı Belediye Başkanı, sevgili dostum İzzet Gündoğar ile paylaştım. Kendisi konuya sahip çıktı, birkaç kez toplantı yapıldı. Kabataş’ ta yapılan toplantıya ben de katıldım. Neticede 23 Ağustos 2011 Tarihli Resmi Gazetede Yayımlanan 2011/2085 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Merkezi Aybastı ilçesi olan “Bolaman Havzası Belediyeler Birliği- Bol.Ber.Bir” kuruldu.

Bolaman Bel. Bir- Bakanlar Kurulu Kararı

Bolaman Belediyeler Birligi Çamaş Belediyesi Haberi 26 Nisan 2010

Kaynak: http://www.camaskent.com/haberler/icerikler/camas-haberleri/item/1894-belediyeler-birligi-nisan-ayi-toplantisini-camas-ta-yapti.html

18 Şubat 2010-Ünye-Fatsa-Kumru-Korgan Ziyareti

Ordu’ yu bir bütün olarak düşündüğümden daha önce ziyaret fırsatı bulamadığım Kumru ve Korgan’a da gitmek istedim. Bu kapsamda 18 Şubat 2010 tarihinde Kumru ve Korgan’ı ziyaret ederek sevgili meslektaşlarım, Belediye Başkanları ve Kaymakamlarımızla görüştüm.

Kaynak: http://www.gonder.org.tr/wp-content/uploads/2014/05/18-%C5%9Eubat-2010-%C3%9Cnye-Fatsa-Kumru-Korgan.pdf

15  Mart 2010-  Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Toplantısı

“Bal Üretim Ormanları Nereden Çıktı? Amacı Ne İdi? Nereye Geldi?” konulu yazımda da detaylı şekilde değindiğim gibi arıcılarımızın problemlerinin çözümü için ciddi bir gayret gösterdim. Bu biraz da konuyu bilmekten kaynaklanıyordu. Ordu’ lu dostlarımız arıcılıkla uğraşıyor ve ülkenin dört bir tarafında birçok problemle karşılaşıyorlardı.  Bu konuda iyi bir mesafe aldıktan ve uzun uğraşlar sonunda 2 Mart 2010 tarihli Bakan Talimatı ile konuyu bürokratik olarak çözdükten sonra 15 Mart 2010 tarihinde Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen toplantıya iştirak ettim.

Kaynak: http://www.gonder.org.tr/wp-content/uploads/2014/05/15-Mart-2010-Ordu.pdf

10 Nisan 2010- Belen Mahallesi Mesire Yeri

Belen Köylü biri olarak Mahallemi, köyümü unutmam mümkün değildi. Bu kapsamda Köyümüzde uygun bir mekana bir mesire yeri yapılması için harekete geçtim. Burada zamanın Orman Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanı Abdullah Büber, Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Sop ve özellikle Kabataş İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Çetin’ i, Abim Cafer Belen’ i  ve Kardeşim Osman Belen’ i yad etmem gerekiyor. Çok uğraş verdiler.

Ünye İşletme Müdür İlyas Özdemir, Müdür Yardımcısı Recep Temel ve Aybastı İşletme Şefi Tuncay Beyi de. Ormancılarımızı ve buranın işlerini başarı ile yapan Dursun Belen dostumu ve Muhtarı da haliyle.

Güzel bir eser oldu. Okulun etrafını da ağaçlandırdık, erozyon tedbiri aldık, köyümüzün mezarlıklarına çam ve sedir fidanları diktik.

Kaynak: http://www.kabatashaber.com/belen-mahallesine-mesire-yeri-yapiliyor/ vehttp://kabatashaber.blogspot.com.tr/2010/04/belen-mahallesine-mesire-yeri-yaplyor.html

 Belen Mesire Yeri 2010

belen mesire yeri

belenmesire2

24 Mayıs 2010- Fatsa’da Arıcılık Eğitimi

Her kurum gibi Orman Genel Müdürlüğü de bir çok hizmet içi eğitim yapıyor. Bunların önemli bir kısmı uygun şartları nedeniyle Antalya’da düzenleniyor.

Ama ülkemizin her tarafının bilinmeye ihtiyacı var, kurumların desteklenmeye ihtiyacı var.

Bu kapsamda bazı eğitimlerimizi ülkemizin ücra köşelerine dağıtmaya karar verdik.  Niksar ve Fatsa’da uygun yerler bulduk. 24 Mayıs 2010 tarihinde Fatsa’da önemli bir eğitim gerçekleştirdik.

Kaynak: http://www.gonder.org.tr/wp-content/uploads/2014/05/24-May%C4%B1s-2010-Fatsa-Ar%C4%B1c%C4%B1l%C4%B1k-ve-Ormanc%C4%B1l%C4%B1k-E%C4%9Fitimi.pdf  vehttp://www.unyetv.net/detail.php?id=455

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]