Ülke Raporları-Kore

Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi 10. Taraflar Konferansına katılmak üzere 10-21 Ekim 2011 tarihlerinde Kore’ye gittik. http://www.iisd.ca/desert/cop10/

Heyetimiz aşağıdaki isimlerden oluşmuştu.

1. Hanifi AVCI, Genel Müdür ve Heyet Başkanı,
  2. İsmail BELEN, Genel Müdür Yardımcısı,
  3. Erdoğan ÖZEVREN, Daire Başkanı,
  4. M. Abdullah YURTOĞLU, Uzman Yardımcısı,
  5. Bünyamin Polat,  DSİ Daire Başkan Yardımcısı,
  6. Dr. Abdullah Ceylan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü
  7. Prof. Dr. Özden GÖRÜCÜ, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Orman Fak.

Normalde konferans iki hafta sürüyor. Biz Hanifi Avcı Beyle beraber ikinci haftasına katıldık.

Konferans Güney Kore’ nin Changwon şehrinde yapıldı. Bunun için önce İstanbul’dan Seul’e, oradan Busan şehrine geçtik uçakla. Ardından otobüsle Changwon‘a ulaştık.

Changwon şehrinde Doosan’ ın üretim merkezine gittik.  http://www.doosan.com/ İnanılmaz büyüklükte bir yer. Volvo ile ortak çalışıyorlar. Türkiye’de pek bilinen bir marka değil ama dünyanın dört bir tarafında çalışmaları var.

Busan’da Türk Şehitliği var. Birleşmiş Milletler Anıtı içinde bir bölüm Türklere ayrılmış. Orayı da ziyaret edip uzak diyarlarda ebedi istirahatgahına çekilen şehitlerimize dua ettik.

Kore’ nin uluslararası arenadaki hızlı yükselişine şaşırmamak lazım. İşlerini güzel yapıyorlar.

2 Responses to Ülke Raporları-Kore