Ban Harvard’da iken! İsmail Belen

Harvard Üniversitesi, bir çok araştırmada “dünyanın en iyi üniversitesi”  olarak tescil edilmiştir. 1636 yılında kurulan üniversite http://www.harvard.edu/harvard-glance  Amerika’ nın Boston şehrinde yer almaktadır. Mezunlarından 47 kişi Nobel Ödülü almıştır, 32  Devlet Başkanı bulunmaktadır.

Benim de bir şekilde bu Üniversiteye gitme arzum vardı.

2013 yılında bu mümkün oldu ve Harvard Kennedy Kamu Yönetimi Fakültesi (Harvard Kennedy School of Government- http://www.hks.harvard.edu/  tarafından verilen “Kıdemli Kamu İdarecileri- Senior Managers in Government” https://exed.hks.harvard.edu//Programs/smg/overview.aspx konulu eğitime katıldım.

21 Temmuz-9 Ağustos 2013 tarihlerinde katıldığım eğitim son derece heyecan verici, tatmin edici, keyif verici bir eğitimdi.

Burada öğrendiğim temel konu; insanlar her yerde aynı idi. Sistemi iyi kurar, güven ortamı sağlarsanız harika şeyler üretmek mümkündü. Kamu Yönetimi de bir sistemler ve değerler bütünü idi. Ticari olmayan hiçbir ürün/konu sürdürülebilir olamazdı.

Fırsat bulduğumda bu konuya daha fazla değinmek isterim.  Yüksek Lisans Tezimi yaptığım TODAİE’ den bahsedilmesi benim için hoş bir sürpriz idi.

Boston şehrinin sükûnetini, her gün yağan sağanak yağmurlarını, her binanın girişinde bulunan kocaman şemsiyelerini, ilk defa gördüğüm araba kayıklarını, Harvard Üniversitesinin mütevazi binalarını, JF Kennedy Kütüphanesini, burada yaşadığım UNCCD ES adaylığı serüvenimi büyük bir mutlulukla hatırlayacağım.

Burayı bana ilk tavsiye eden kıymetli dostum Mülkiye Başmüfettişi Dr. Selahattin Ateş olmuştu. Bu vesile ile kendisine teşekkür ediyorum.

Ayrıca izinlerini alamadığım için burada zikredemediğim dostlarıma da destekleri için dua ve teşekkür ediyorum.

Harvard Kabul Belgesi.docx

ibelen-officialcv10july

Katılımcı Listesi

smg

1 2 çiçek kayık sehir sınıf sınıf2 vesikalık zarf

3 Responses to Ban Harvard’da iken! İsmail Belen

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]