Ülke Raporları-Avusturya

Genel olarak Avusturya, özellikle Viyana bize çok tanıdık gelen bir mekan.

Avrupa’ nın bir çok şehrine buradan gitmek mümkün.

Buraya ilk ziyaretimiz 2005 yılında olmuştu. İtalya‘dan dönerken Venedik’ ten Viyana’ya küçük bir uçakla gelmiş, buradan Türkiye’ye dönmüştük. Eşim Züleyha Belen de beraberimde idi.

Viyana’ya ikinci ziyaretimiz 2006 yılında gerçekleşti.

Gayriresmi Avrupa Çevre Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere; 19 Mayıs 2006 tarihinde Çevre ve Orman Bakanımız Osman Pepe ile birlikte gittik. Bu da son derece kısa bir ziyaret idi. Toplantı 19-21 Mayıs 2006 tarihlerinde idi ama biz erken dönmüştük. Yanılmıyorsam bir günlük bir program oldu. Toplantı Avusturya’ nın  Burgenland eyalatinin başkenti Eisenstadt şehrinde yapıldı. http://www.eisenstadt.gv.at/

Bu toplantıda müzakere edilen hususlar Diskussionspapier final EN adresinde mevcut. Toplantının resmi web sayfası ise

http://www.eu2006.at/en/Meetings_Calendar/Dates/May/1905inf_Umwelt.html

Üçüncü ziyaretim 7-10 Nisan 2010 tarihlerinde gerçekleşti. Slovakya’ nın  Štrbské Pleso şehrinde düzenlenen Avrupa Orman Komisyonu Dağlık Su Havzalarının Yönetimi Çalışma Grubu  toplantısına katılmak için önce Viyana’ya indik. Bir gece burada kaldım.

Viyana’da ticaretle uğraşan sevgili dostum Mustafa Duman ile birlikte Bratislava‘ ya, ordan da minibüsle Štrbské Pleso ya geçtik.

Bunun hemen devamında 14-16 Nisan 2010 tarihlerinde Macaristan’ ın Sopron şehrinde “Climate change impacts on forest management in Eastern Europe and Central Asia” konulu bir çalıştay yapılmıştı.

220px-Sopron-légidotó52

Buraya Muzaffer Doğru, Mustafa Çiftçi ve Prof. Dr. Ünal Asan’ la birlikte katılmıştık. Bu toplantı için de Viyana’dan gidip gelmiştik.

Hatta bu esnada İzlanda’da meydana gelen yanardağ patlaması nedeniyle uçuşlar iptal olmuş, Viyana’da 4 gün fazladan kalmak durumunda kalmıştık.

Her işte bir hayır vardır denir ya. Burada beklemek zordu, Büyükelçiliğimizden de yardım alarak karayolu ile gelmeyi de denedik ama mümkün olmadı.

Fakat, bu dört günlük sürede ben TODAİ’ de bekleyen dönem tezimi bitirdim.

Viyana’ ya son seyahatim 27 Şubat-2 Mart 2012 tarihlerinde oldu. Avrupa Orman Sözleşmesi Hükümetlerarası Müzakere Heyeti Birinci Toplantısına katıldık. Dışişleri Bakanlığından Daire Başkanı Sevgili Dostum Zafer Ateş de bu toplantıya iştirak etmişti.

Bu esnada KTÜ Orman Fakültesinden sınıf arkadaşımız Perihan Hanım ve Eşinin kahvesini içme şanşımız da oldu.

Avrupa Orman Bakanları sürecine 1 Kasım 2015 tarih ve Avrupa Orman Bakanları Konferansları başlıklı yazıda detaylı şekilde değinmeye çalıştım.

One Response to Ülke Raporları-Avusturya

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]