Ülke Raporları-Fransa

Fransa’ ya üç kez yolum düştü. Paris, Grenoble, Marseille ve Avignon şehirlerini ve etrafını gördüm.

2003 yılında Küba’dan dönerken Paris üzerinden gelmiştik. Ama zaman kısa olsa da Paris’ i, Eyfel Kulesini, Müzelerini görme fırsatımız olmuştu.

2005 yılında Paris üzerinden Grenoble şehrine gittik. Zamanın Genel Müdür Yardımcısı Hanifi Avcı, Erdoğan Özevren ve ben vardım bu heyette.

En son olarak 2011 yılında yolum düştü tekrar. İkinci Akdeniz Orman Haftasına katılmak üzere Avignon şehrine gittik.  Bunun detaylarına http://www.gonder.org.tr/?p=2260 yazımda değinmiştim. Burada iken MENA Projesi Yürütme Kurulu toplantısını da yaptık.

4 Nisan 2011 tarihinde Fransa’nın Avignon kentinde gerçekleştirilen, Fas, Cezayir, Tunus ve Lübnan Genel Müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıya ülkemiz 11 kişilik bir heyetle katıldı.

Başlangıç çalıştayı 28 Eylül-1Ekim 2010 tarihleri arasında İstanbul’da yapılan ve 2011-2014 yılları arasında uygulanacak olan “MENA Bölgesinde Ormancılık Politilalarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu Projesi” yürütme kurulu toplantısı, 4 Nisan 2011 Pazartesi günü Fransa’nın Avignon kentinde yapıldı.Ülkemiz koordinasyonu Orman Genel Müdürlüğünce yapılan projenin, yürütme kurulu toplantısına proje ortakları olan Fas, Tunus, Cezayir, Lübnan ülkeleri tarafından Genel Müdür düzeyinde, ülkemizden ise Genel Müdür Yardımcısı İsmail BELEN başkanlığında Çevre ve Orman Bakanlığı,OGM Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan 11 kişilik bir heyetle katılım sağlandı. Projenin diğer ortağı Suriye’den toplantıya katılım sağlanamadı.

Proje hazırlıklarına ilişkin olarak hazırlanan ülke sunumları oturumunda Fas, Tunus, Lübnan ve Türkiye raporlarına yer verildi. Türkiye Raporu proje odak noktası Orman Yüksek Mühendisi Şenay ÇELİK tarafından sunuldu.

Sabah saat 8:15 de başlayıp 18:30 da sona eren toplantıda proje yöneticileri ve beş ülkenin temsilcileri sektörler arası işbirliği konularında görüş alış verişinde bulunarak proje operasyon planının çerçevesini belirlediler. Ülkeler arası ve sektörler arası işbirliği çerçevesinde yapılabilecek çalışmalar konusunda katılımcılar tarafından ileri sürülen görüşler kayıt altına alındı.

389c2e69a56b3c3740d5df26cf612ae7

 

3 Responses to Ülke Raporları-Fransa

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]