Ülke Raporları-İsviçre

İsviçre’ nin başkenti Cenevre, Birleşmiş Milletlerin New York’tan sonra en büyük ikinci merkezine sahip. Bir çok BM Kuruluşunun merkezi burada. İlgili herkesin bir şekilde yolu düşüyor buraya.

Ben de bugüne kadar bir kaç kez gittim.

İlk ziyaretim 2003 yılında oldu. Cenevre’ de yapılan  “Second Workshop for Northern Mediterranean focal points on regional cooperation activities within Annex IV” toplantısına katıldım.

Bu toplantının gündemi, katılımcı listesi ve sonuç raporuna aşağıdaki belgelerden ulaşmak mümkün.

İkinci seyahatim de Cenevre’ ye idi. 12-13 Kasım 2008 tarihlerinde oldu. Forest Europe Uzmanlar Toplantısına katıldım. Buraya eşim Züleyha Belen ile birlikte gitmiştik.

 

Üçüncü seyahatim ise 2015 yılında oldu, Montreux’ da. 20-24 Nisan 2015 tarihlerinde.  “The World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) Liaison Delegate  Annual Meeting”  toplantısına katıldım. Bu toplantı ile ilgili raporumu 30 Mayıs 2015 tarih “On the Road to Ankara: a Declaration of Intent to help address land degradation” başlıklı yazımda paylaşmıştım.

 

2 Responses to Ülke Raporları-İsviçre

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]