Geleceğin bilişimcileri ile buluştuk

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü  Başkanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu‘ nun organize ettiği etkinlikte Millî Eğitim Bakanlığı Ankara – Çankaya – Dr. Binnaz Ege-Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lısesi  öğrencileri ile bir araya geldik. (19 Ocak 2016 Salı 13:00-15:00 )

Açılışı Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Metin Dağdeviren tarafından yapılan etkinliğin kapanışında Dekan Prof. Dr. Metin U. SALAMCI ile görüştük.  GÖNDER Üyeleri İsmail Belen, İlhami Aydın ve Sezgin Erdoğan’ın katıldığı etkinlikte; Arş. Gör.  Sedef Gündüz, Arş. Gör. Duygu  Sinanç Terzi, Arş. Gör. Ramazan Terzi çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirdiler. Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Demirci de hazır bulundu. Etkinliğe Gazi Üniversitesi Gazi Teknoloji Transfer Ofisinden Makina Mühendisi Buse Cafer‘de katıldı

Etkinlikte Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde yapılan üç projenin tanıtımında ilk kez el hareketleriyle kontrol edilebilen ve bölümde geliştirilen bir sistem ile interaktif bir sunum yapıldı. Ayrıca orman Genel Müdürülüğünde yapılan ve her zaman gurur duyduğumuz bilişim projeleri hakkında gençlerimiz bilgilendirildi.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Öğretmeni Kader TAN ın riyasetinde gelen öğrenciler; Berk Ayrıç, Oğuzhan Karaaslan, Irmak Güvenç, Faruk Eroğlu, Ozan Alkın Yalnız, Ümit Karakoç, Erdem Canıaz, Kutay Şenyiğit, İsmail Görkemyeni, Hüseyin Eren ve Zabit Cem tek tek söz alarak görüşlerini dile getirdiler.

Toplantıda öğrencilerimizin ülke problemlerine bakış açısı ve gerçekleştirmek istedikleri projeler üzerine konuşmalar yapıldı. Bundan sonra beraber yapılabilecek projeler üzerinde konuşuldu.

Toplantıyı takiben bir öğrencimiz tarafından Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu’ na hitaben yazılan bir yazılan bir e-postayı, ismini saklı  tutarak burada paylaşmak istiyorum.

“Merhaba Hocam,
Şeref Hocam öncelikle bugün yaptığımız toplantı için çok teşekkür ederim. Sosyal açıdan birçok üniversitenin gerçekleştiremediği bir şeyi gerçekleştirdiğinizi düşünüyorum ve bunun için de minnettarım. Gerek …. Üniversitesi gerek …. Üniversitesi olmak üzere birçok üniversite ile teknik açıdan gelişmem için görüşmüştüm, derslere katılmıştım. Fakat sizin gençlere bu şekilde değer vermeniz, onları dinlemeniz benim için çok özel bir şey. Bu sebeple sizi ailemden biri gibi görerek bu şekilde mailime devam etmemde bir sakınca yoktur umarım.
Hocam bugün kendimizi size kısa kısa tanıtmıştık. Fakat bahsettiğim gibi bugün size ve üniversitenize karşı bir yakınlık hissettiğim için biraz kendimden bahsetmek istiyorum. İşleriniz, yapmanız gereken şeyler tahmin ettiğimden daha fazladır ve açıkçası zamanınızı da harcamak istemem. Konuşmamın bu kısmını müsait bir zamanınızda okuyabileceğinizi, önem seviyesinin olmadığını da belirtmek isterim. Hocam bildiğiniz gibi Lise 2. Sınıftayım şuan. Bilişim sektörüyle uzun süredir iç içeyim. Ablam da bilgisayar mühendisi olduğu için gerek sektör gerekse dersler açısından elimden geldiğince lise derslerim dışında mühendislik açısından da kendimi teorik açıdan geliştirmeye çalışıyorum. Yazılım haricinde ilgi duyduğum ve mesleki hayatımı üzerine kurmak istediğim alanlar ise pentest (sızma testi) ve sistem yöneticiliği (Linux). Bu alanda kendimi geliştirmek içinse siber güvenlik ve sistem yöneticiliği alanında tanınmış birçok hocadan eğitim alma fırsatını yakaladım. (Linux Yaz Kampı – Akademik Bilişim- Siberkamp) Ayrıca İNETD başkanı Türkiye’deki internetin tabiri caizse “babası” diyebileceğimiz Mustafa Akgül hocamızdan ders dinleme şansına sahip oldum. Kısacası hedefim belli ve bu alanda ilerlemek istiyorum.

Dediğim alanlarda CEH-OSCP-RHCSA gibi sertifikasyon sınavları için şuanda tatillerimde ve derslerimden kalan zamanlarımda çalışmaktayım. Fakat bahsettiğim gibi şuanda lisedeyim ve teorik bilgiye eğitimler, seminerler haricinde erişme sıkıntısı yaşamaktayım. Bu bahsettiğim eğitimler genelde şehir dışında olduğu için beni, bir lise öğrencisini bir süreden sonra zora sokmaya başladı. Bu sebeple de dediğim alanlarda bilgiye erişim açısından zaman zaman sıkıntı yaşamaktayım. Bugün tanışmamız esnasında üniversitenizin benim için en uygun yerlerden biri olduğunu söylemeniz ise beni oldukça etkiledi. Bünyenizde olan beni yönlendirebileceğiniz, boş zamanları olduğunda benim sıkıntılarıma yardım edecek, beni yönlendirecek bir öğretim görevlisiyle tanışmak beni çok mutlu edecektir. Hocam bu alanda yardımlarınızı beklemekteyim.”

Ülkemizin geleceğine katkı vermek bizi gerçekten mutlu ediyor.

Proje

SosyalSorumlulukProjesiMobiProgramlam