GONDER ilk uluslarası sunumunu yaptı

Yönetim Kurulu Başkanı İsmail BELEN, Tunus’ta katıldığı toplantıda GÖNDER’ i tanıttı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) bünyesinde kurulmuş bulunan “FAO Akdeniz Ormancılığı Meseleleri Komitesi- Committee on Mediterranean Forestry Questions- Silva Mediterranea” Genişletilmiş İcra Kurulu Toplantısına katılan GÖNDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Belen, Dernek hakkında ilk uluslar arası sunumunu yaptı.

2-6 Aralık 2013 tarihlerinde Tunus’un Hammamet şehrinde düzenlenen toplantılara; Tunus, Fas, Fransa, İspanya, İtalya, Lübnan, Türkiye ve diğer ülkelerden katılımcılar iştirak etti.

FAO’ nun “teknik danışma” birimlerinden birisi olan Silva Mediterranea, kıs adıyla Silvamed, 1911 yılında kurulmuş, Akdeniz Bölgesindeki en eski hükümetlerarası ormancılık platformu.http://www.fao.org/forestry/silvamed/en/
GÖNDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Belen, Avrupa, Afrika ve Yakındoğu Bölgelerinden 27 Üye ülkesi bulunan Silvamed Başkanlığını yürütüyor.http://www.cem.gov.tr/erozyon/AnaSayfa/faaliyetlerimiz/dis_iliskiler/FAO_ile_iliskiler/Silva_Med.aspx?sflang=tr
2010 yılında Silvamed’ in bünyesinde “Akdeniz Ormancılığı İşbirliği Ortaklığı- Colloborative Partnership on Mediteranean Forests” http://www.fao.org/forestry/silvamed/66624/en/ isimli bir platform oluşturulmuştu.

2013 yılı sonu itibari ile bu platformun 16 üyesi var. Bunlar;

⦁ Agence Française de Développement / Fonds Français pour l’Environnement Mondial (AFD/FFEM)
⦁ Technical cooperation agency from Turkey (TIKA)
⦁ Association Internationale Forêts Méditerranéennes (AIFM)
⦁ Centre International des Hautes Etudes Agronomiques Méditerranéennes (CIHEAM)
⦁ Centre Tecnològic Forestal de Catalunya – CTFC (Espagne)
⦁ European Forest Institute – Mediterranean Regional Office (EFIMED)
⦁ The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)
⦁ Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ)
⦁ Global Mechanism of the United Nations Convention to Combat Desertification (GM)
⦁ International Union for Conservation of Nature – Centre for Mediterranean Cooperation (IUCN – Med)
⦁ Le ministère de l’agriculture, de l’agroalimentaire et de la forêt (MAAF)
⦁ Plan Bleu/ Mediterranean Action Plan (PB/PAM)
⦁ World Wide Fund For Nature – Mediterranean Initiative (WWF-Med)
⦁ Office National des Forêts – International (ONF-I)
⦁ Mediterranean Model Forest Network (MMFN)
⦁ UNDP country office in Turkey.

GONDER bu platform üye olmak için ilk resmi girişimini başlatmış oldu.

Tunus’ta yapılan toplantının http://www.fao.org/forestry/silvamed/35411/en/ resmi web sayfasında da görüleceği üzere, burada yapılan sunumlahttp://foris.fao.org/meetings/download/_2013/steering_committee_of_the_collaborative_partnershi/presentations/about_carfu.pptbu talep iletildi.
Katılımcılar bu talebi memnuniyetle karşılayarak “diğer taleplerle aynı muameleye tabi olarak bu sunuma ilaveten resmi yazı ile de FAO’ ya başvurulması, tüm üyelere bilgilendirme yapılması ve herhangi bir itiraz olmaması durumunda Haziran ayında Roma’da yapılacak olan Ormancılık Komitesi Toplantısı esnasında imza merasiminin yapılması” kararı aldılar.

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]