1942 yılı Bolu Orman Okulu mezunu Avukat- Orman Mühendis Muavini İsmet Tezcan ile mülakat yaptık!

Hülya Kılıç tarafından yapılan mülakattan anladığımız “Sanki her şey daha önceden denenmiş”!

ismet_t

Avukat-Orman Mühendisi Muavini İsmet Tezcan 1925 yılı Romanya doğumlu. 1939 yılında Bolu Orman okuluna başlamış, Haziran 1942 yılında Orman Mühendis Muavini olarak mezun olmuş.

1957 yılında Hukuk Fakültesini bitirmiş.

Orman Genel Müdürlüğünün değişik birimlerinde görev yapmış. 1950’ li yıllarda 4489 Kanun çerçevesinde İngiltere, Amerika, Fransa ve İsrail başta olmak üzere bir çok ülkede uzun vadeli eğitimlere iştirak etmiş.

1972 yılında emekli olduktan sonra Norveç, Danimarka, İsveç, Finlandiya ve Amerika Büyükelçiliği avukatlığını yapmış.

İsmet Tezcan ile ilk görüşmemiz 2013 yılı Ekim ayında Yeşil Türkiye Ormancılar Derneğinin yaptığı bir organizasyon vesilesi ile olmuştu http://www.ytodistanbul.com/na/ct_6/pages/ULU-INARLARLA-BULUTUK_54.html
Kanlıca İşletme Müdürü Abdullah Dumanın ev sahipliğinde aynı jenerasyondan Rüstem ALPARSLAN, M. Ferruh ONUR ve İsmet TEZCAN ile görüşmüştük.

Derneğimizin Kurucu üyelerinden Diş Hekimi Engin Yüksek’in babası Emekli Ağaçlandırma Genel Müdürü, Mustafa Yüksek de oradaydı.

Bu görüşmeyi takiben Hülya Kılıç İstanbul’a giderek İsmet Tezcan ile mülakat yaptı, İletişim Fakültesi öğrencisi Gönül Halis ve Ekonomist Gülter Yeşil redakte etti, Esra Birtürk web versiyonunu hazırladı ve ekteki mülakat ortaya çıktı.

Emeği geçen değerli arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

GÖNDER olarak “geleceğimizi önemserken” geçmişimizi göz ardı etmiyoruz.

Özlem İritaş
Çevre Yüksek Mühendisi
GÖNDER Genel Sekreteri

Röportaj için tıklayınız…

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]