25 Nisan itibari ile DOST Platformu Üyeleri

Kurucu Üyeler

1. Doğa Koruma Merkezi-DKM- org.tr2004 yılından beri doğa koruma alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Amacı biyolojik çeşitliliğin etkin şekilde korunmasını ve doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde yönetilmesini sağlamaktır.
  2. Geleceği Önemseyenler Derneği-GONDER- org.tr2013 yılında kurulmuştur. Çeşitli konularda projeler yürütmektedir. DOST Platformunun kuruluş süreci GÖNDER tarafından takip edilmiştir.
  3. OSTİM Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi-com 2008 yılında faaliyetlerine başlamıştır.  60 üye firması bulunmaktadır. 11 üniversite,9 kamu kurumu ve 10 sivil toplum kuruluşu ile ortaklaşa olarak faaliyetlerine devam etmektedir.
  4. Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası-TOÇBİRSEN– org.tr2001 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 42.000 üyesi ile ülkemizin en büyük sendikalarından birisidir. Tarım ve ormancılık konularındaki yetkili sendikadır. MEMURSEN (Memur Sendikaları Konfederasyonu) Üyesidir. Ulusal ve uluslararası bir çok çalışmaya öncülük yapmıştır.
  5. Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı-TDPV- http://www.tdpv.org/2016 yılında Türk Dünyası ve akraba toplulukları arasındaki siyasi ve ekonomik işbirliğini artırmak, ortak tarihimizden gelen dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirerek, kültürel zenginliklerimizin tanıtılmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur
  6. Türkiye Toprak Bilimleri Derneği– org.trTürkiye’de teorik ve uygulamalı sahalarda toprak bilimini geliştirmek, yaymak ve benimsetmek amacıyla 1964 yılında kurulan toprağı uğraş alanı edinmiş bir “bilim adamı ve meslektaş” topluluğudur.
  7. Yeşil Türkiye Ormancılar Derneği– org.trDerneğin gayesi, yurtta ağaç ve orman sevgisini yaymak, üyelerin meslek, kültür ve sosyal bakımlardan gelişmesine çalışmak, bu hizmetler gerekli araştırmaları yapmak veya yaptırmaktır. 1950’ li yıllarda kurulan dernek “Kamu Yararına Dernek “ statüsü taşımaktadır.
  8. AlbaForest– com”-Arnavutluk- 2004 yılında kurulan AlbaForest doğa koruma, ormancılık, çevre, iklim değişikliği gibi konularda çalışma yapmaktadır.
  9. Bosna Hersek Federasyonu Ormancılık Derneği– Forestry Association of Federation of Bosnia and Herzegovina- http://www.usitfbih.ba/Bosna Hersek Federasyonunun ormancılık konusundaki en aktif Derneklerinden birisidir. Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçiliği ve TİKA Saraybosna Koordinatörlüğü ile yakın işbirliği içinde çalışmaktadır.

21 Nisan 2017 Tarihinde Üye Olanlar

1. Öz Orman İş Sendikası.http://www.ozorman-is.org.tr/ HAK-İş Konfederasyonuna bağlı olarak çalışan Öz Orman İş Sendikası 30.000 den fazla üyesi ile Türkiye’ nin en etkin stklarından birisidir. Ayrıca uluslararası arenada da etkin şekilde çalışmaktadır.
  2. TOBB Türkiye Orman Sektör Meclisi. https://www.tobb.org.tr/TurkiyeSektorMeclisleri/Sayfalar/AnaSayfa.php

Resmen Başvuru Yapmış  ve 28 Nisan 2017 Tarihinde Üye Olacak STK’lar

2017 itibari ile gerek Türkiye’den gerekse Kırgızistan ve Bosna-Hersek’ten yeni üyelikler gündeme gelmiş olup, bu STK’ lar şunlardır.

1. Kırgız Orman ve Arazi Kullanıcıları Derneği– http://www.landuse-association.kg/ The Kyrgyz Association of Forest and Land Users (KAFLU). 8.000 (sekizbin) den fazla üyesi ile Kırgızistan’ ın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi. http://www.landuse-association.kg/Association_Paper_ Brochure_For_ Donors (1).  Kırgızistan Cumhuriyeti’nin çeşitli bölgelerindeki tüzel kişiliklerin, çiftçilerin, ormancıların, girişimcilerin ve sosyal organizasyonların girişimiyle 2010 yılında kurulan KAFLU’nun temel amacı, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımını ve ormancılık ve tarım sektöründeki ticari faaliyetleri geliştirme koşullarını teşvik etmektir.
  2. Saraybosna Arıcılar Birliği– the Beekeepers Union of the Sarajevo Canton.  Saraybosna Arıcılar Birliği Başkanı Samir Omerovic,  gönderdiği talep yazısı : Zahtjev za pridrizivanje PLANFOR platformi ile üyelik talebinde bulunmuştur.

Görüşmeler Devam Eden STK’lar

1. Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği– http://www.tab.org.tr/ 2003 yılında kuruluşunu tamamlayan Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB), 80 ilde toplam 57.847 üye ile Türkiye’de arı ve arıcıların temsil edildiği ve faaliyetlerini sürdüren tek sivil toplum kuruluşudur. Ulusal örgütlenmesinin yanı sıra TAB, Dünya Arıcılık Federasyonu olan Apimodia’ya üye olmuştur. Yine bu kapsamda Dünya Arıcılık Kongresi’ni ülkemizde gerçekleştirmek adına çalışmalar yaparak 45. Apimondia Kongresi’ni 2017 yılında İstanbul’da organize etmeye hak kazanmıştır. TAB, Apimondia’nın yanı sıra Slav ülkelerinin oluşturduğu diğer bir uluslararası arıcılık örgütü olan Apislavia’nın da üyesidir ve üye ülkeler arasında lider konumdadır. Ayrıca, Balkan Arıcılar Birliği Federasyonu, Asya Arıcılar Birliği, Apimondia Vakfı, Uluslararası Apiterapi Federasyonu, Arap Arıcılar Birliği, Avrupa Arıcılar Birliği ve benzeri kuruluşlarla arıcılık sektörünü ilgilendiren her konuda işbirliği yapılmak suretiyle çalışmalar yürütülmektedir.
  2. TORİD Türkiye Orman Ürünleri Sanayicileri Ve İşadamları Derneği. http://www.torid.org.tr/ Orman varlığımızın en iyi şekilde değerlendirilmesi gayesi ile ilgili kamu ve özel kuruluşlarla birlikte çalışmak, sektörde faaliyet gösteren kuruluşlara rehberlik etmek, Uluslararası alanda ülkemizi sektörel olarak temsil etmek üzere çalışmalar yapmak” gayesi ile kurulan bir Dernektir.

DOST Platformu Üyeleri-25 Nisan DOST Platformu Üyeleri-25 Nisan