Birinci Uluslararası DOST Platformu çalıştayını 27 Nisan-1 Mayıs 2017 tarihleri arasında Alanya’da yaptık.  Buraya Kırgızistan’dan  da iki misafirimiz katıldı. Bu değerli misafirlerimiz;

1. Kırgız Arazi ve Orman Kullanıcıları Derneği Genel Müdürü Aitkul Burhanov- http://www.landuse-association.kg/
  2. Genel Müdür Yardımcısı Sanatbek Iuldashev idi.

28 Mayıs 2017 Pazar günü Aitkul Beyden gelen eposta mesajı ile 4-6 Temmuz 2017 tarihlerinde Kırgızistan’ ın Issık Kul şehrinde yapılacak bir çalıştaya davet edildim.

Mailde şunlar yazıyor: “Orman sektöründe iletişim kapasitesinin güçlendirilmesi uluslararası semineri- 4-6 Temmuz 2017  tarihleirnde Kırgızistan’ ın Issık Kul (Türkçesi ile Ilık/Sıcak Göl) şehrinde yapılacak. Ana konusu “ormancılık sektöründe stratejik iletişim metotlarının geliştirilmesi”

Bu çalıştay;

1. FAO’ nun Ormancılık Departmanı altında kurulu bulunan “Communication Community on Forests- Ormanlarla İlgili İletişim Topluluğu” http://www.fao.org/forestry/communication-toolkit/en/
  2. Kırgız Cumhuriyeti Çevre Koruma ve Ormancılık Devlet Ajansı- State Agency for the Protection of the Environment and Forestry under the Government of the Kyrgyz Republic
  3. Kırgız Orman ve Arazi Kullanıcıları Derneği- Kyrgyz Association of Forest and Land Users tarafından organize ediliyor.

Buraya Doğu Avrupa, Kafkaslar ve Orta Asya’dan uzmanların/yetkililerin katılımı bekleniyor. Bundan bir önceki seminer 2016 yılı Haziran ayında Sn Petersburg’ da yapılmış. http://www.fao.org/forestry/communication-toolkit/91870/en/  Issık Kul da yapılacak olan bunun devamı.

Seminer dili İngilizce ve Rusça.

Davetiye: Davetiye

Konsept Notu: Concept Note FAO (1)

Çalıştay Gündemi: Workshop Agenda V7 (1)

Semine mekanı:  Vityaz hotel, Chok Tal v., Issyk Kul region, Kyrgyzstan. http://www.advantour.com/kyrgyzstan/hotels/issyk-kul/vityaz/index.htm

Issık KUl ile ilgili değişik rivayetler/hikayeler var. http://onurataoglu.blogspot.com.tr/2015/01/krgzistan-issk-gol-tanrnn-yeryuzundeki.html

Kırgızistan hakkında bu siteden de bilgi alınabilir. https://www.birhayalinpesinde.com/ Ben kendi seyahatlerimi http://www.gonder.org.tr/?s=K%C4%B1rg%C4%B1zistan adresinde derlemeye çalıştım.

One Response to Orman sektöründe iletişim kapasitesinin güçlendirilmesi semineri- 4-6 Temmuz 2017 Kırgızistan