RTUK Üyesi Ebubekir Şahin’ i ziyaret ettik!

18 Ekim 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan TBMM Kararı ile Radyo Televizyon Üst Kurulu Üyeliğine seçilen Ebubekir Şahin’ i ziyaret ettik.

1 Kasım 2017 Çarşamba günü gerçekleşen ziyarete;

  • GÖNDER Yönetim Kurulu Başkanı Orman Yüksek Mühendisi İsmail Belen, (Orman ve Su İşleri Uzmanı)
  • GÖNDER Denetleme Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Hakan Dinç (TBMM Hastanesi Başhekimi)
  • GÖNDER Genel Saymanı Dr. Servet İritaş (Adli Tıp Hekimi)
  • GÖNDER Denetleme Kurulu Üyesi İşadamı Kemal Akman (VİA Grup Genel Müdürü),
  • GÖNDER Kurucu Üyesi Av. Züleyha Belen (Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü İkinci Hukuk Müşaviri)  katıldı.

AK Parti Kontenjanından RTUK Üyeliğine seçilen Ebubekir Şahin, 1974 yılında Rize Çayeli’nde doğdu. İlköğrenimini Rize’de, lise eğitimini Sakarya’da tamamladı. 1995 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun oldu. 2002 yılında da Gazetecilik Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans yaptı. Halen Selçuk Üniversitesi’nde İletişim alanında Doktora eğitimini tez aşamasında sürdürmektedir.

Sırasıyla, İçişleri Bakanlığı, TBMM, Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, RTÜK, Başbakanlık gibi birçok kurumda yöneticilik yaptı. Anadolu Ajansı’nda Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşar olarak görev yaptı.

6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 35’inci maddesi uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 16.10.2017 tarihli ve 8’inci Birleşiminde yapılan seçim sonucunda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.

Evli ve Zeynep Melike ile Ahmet Burak’ın babası olan Ebubekir ŞAHİN, İngilizce bilmektedir.

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]