Yerel STK’ların Desteklenmesi Proje Teklifi

GÖNDER olarak kendi imkanları ile gelişen/gelişmekte olan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Üyelerimizin katkısı ve çeşitli kurumlarca verilen proje destekleri ile yolumuza devam ediyoruz.

Bugüne kadar bir kaç proje hayata geçirdik. Bunlara “GÖNDER olarak neler yaptık? Neler planlıyoruz?” başlıklı yazımızdan ulaşmak mümkün.

2017 yılı Kasım ayı itibari yeni hazırlıklarımız var. Bunlardan bir tanesi “Seçilen 5 İldeki Yerel Sivil Toplum Kuruluşlarının Desteklenmesi Projesi

Bu proje teklifini “Merkezi Finans ve İhale Birimi” ne sunduk. http://www.cfcu.gov.tr/tr Burası Başbakanlık Hazine Müsteşarlığına bağlı bir birim. Avrupa Birliği projelerinin finans ve ihale birimi olarak görev yapıyor.

Projeyi sunduğumuz çağrı adı “Kamu ve STK’lar Arasındaki İşbirliğinin Güçlendirilmesi İçin Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı (TR2014/DG/04/A1-03 – EuropeAid/139071/ID/ACT/TR)”

Google’da “tr2014/dg/04/a1-03” kısaltması ile arandığında ilgili sayfalar ve duyurular çıkıyor.  Rehberin linki http://www.cfcu.gov.tr/node/65034 adresinde var.

Merkezi İhale ve Finans Birimi’ nin (bundan sonra İngilizce kısaltması olan CFCU’ yu kullanacağım) 20.10.2017 tarih ve SKU 6236 sayılı yazısı ile proje teklifinin esastan incelemeye alındığı bildirildi.  Bundan sonraki yazışmalarda “CSPN/038 Referans Numarasını” kullanacağız.

Proje ile 5 ilde kurulu bulunan STK’ların çeşitli faaliyetlerle desteklenmesi öngörülüyor. Teklifin Türkçesini Adnan Yılmaztürk hazırladı, ben (İsmail Belen) İngilizce’ye çevirdim.

Projeyi GÖNDER  , Yeşil Türkiye Ormancılar Derneği http://www.yesilturkiye.org.tr/ ve OSTİM Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi http://www.ostimenerjik.com/ortaklığında verdik.

Hadi bakalım 🙂

 

 

 

One Response to Yerel STK’ların Desteklenmesi Proje Teklifi

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]