Erasmus+ için proje başvurusu

Avrupa Komisyonu “Erasmus+ Programı” nın Türkiye’deki ilgili kurumu Avrupa Birliği Bakanlığına bağlı “Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı” diğer bir ifade ile “Ulusal Ajans‘ tır.

2014-2020 yılları arasında uygulanmakta olan Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması amaçlanmaktadır.

Erasmus+ 2018 yılı çağrıları adresinde yayınlanmıştır.

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı adına, burada yapılan duyurulardan “Anahtar Eylem 3: Yapılandırılmış Diyalog” için proje başvurusu hazırlıklarımız devam etmektedir.

Başvuru öncesi hazırlıklara bir bakılacak olursa;

1. Öncelikle Ulusal Ajansa ait  TURNA sistemin  den başvuru formunu indirmek gerekiyor. Bunun için de https://turna.ua.gov.tr/turna/public/Kayit.jsp adresinden kurumsal veya kişisel olarak kayıt olmak gerekiyor. Kurumsal kayıt için Vergi Numarası  gerekiyor.
  2. TDPV vergi numarası ile sisteme kayıt yaptırdık. İkinci adım olarak “Başvuru İşlemleri” sayfası geliyor. Burada halen açık olan başvuru kalemlerinin listesi çıkıyor. Çevrimiçi başvuru rehberi de var burada. KILAVUZ-CevrimiciBasvuruRehberi – 2017
  3. Biz Yapılandırılmış Diyalog için başvuru yapacağız. Burayı tıkladığımızda Avrupa Komisyonunun EU Login sayfasına yönlendiriyor. Burada bir kayıt işlemi daha var.
  4. Dördüncü adımda Erasmus+ Formlarının bulunduğu sayfaya ulaşmak mümkün. Bu sayfa ilk anda  İngilizce çıkıyor. Sağ üst köşede yer alan dil menüsünü tıkladığınızda diğer dil seçenekleri, bu arada Türkçe seçeneği de var. Bu arada buraya gelmem benim iki haftamı aldı 🙂

Bununla paralel yürümesi gereken hususlar ise şunlar:

Öncelikle PIC Numarası almak gerekiyor.  Önce bu sayfaya gidiyoruz. https://webgate.ec.europa.eu/cas/eim/external/register.cgi

Bunun ardından Unique Registration Facility (URF) (Katılımcı Portalı Veritabanı) kaydı sayfasına gidiliyor.  http://ec.europa.eu/education/participants/portal/desktop/en/organisations/register.html

Burada kaydın tamamlanması için sisteme yüklenmesi gereken bilgiler var.

Bunlar;

1. Tüzel Kişilik Formu:Bu belge Avrupa Komisyonu internet sayfasında; http://ec.europa.eu/budget/contracts_grants/info_contracts/legal_entities/legal_entities_en.cfm
    adresinde yer almaktadır. Sivil Toplum Kuruluşları: “PRIVATE COMPANIES” formunu dolduruyor. Tüzel kişilik formu
  2. Bunun ardından Banka Hesap Numarasına ait belge yükleniyor. http://ec.europa.eu/budget/contracts_grants/info_contracts/financial_id/financial-id_en.cfm Banka Bilgileri

Bunlar yüklendikten sonra sistem üzerinden PIC Numarası veriliyor.

Bunlar alındıktan sonra tekrar http://ec.europa.eu/education/participants/portal/desktop/en/organisations/register.html

sayfasına gelip kayıt olmamız lazım.

Bundan sonra proje yazmaya başlayacağız.