Türkiye-AB Kültürlerarası Diyalog Toplantısı yapıldı

5 Mart 2018 Pazartesi günü saat 13:30-17:40 arasında yapılan “Türkiye-AB Kültürlerarası Diyalog Hibe Programı Bilgilendirme Toplantısı” na GÖNDER’ i temsilen Yönetim Kurlu Başkanı İsmail Belen katılım sağladı.

Program Yunus Emre Enstitüsü  http://www.yee.org.tr/tr Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş‘ in açılış konuşması ile başladı.  Ardından AB Türkiye Delegasyonu Sivil Toplum, Temel Haklar, Adalet ve İçişleri Bölüm Başkanı Michael Rupp, Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı M. Selim Uslu ve Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir konuşmalarını yaptı.

icd_yei_info_day_tr

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Ateş aşağıdaki hususlara değindi.

2009 yılında kurulan yeni bir kamu vakfıyız. 2018 Mart ayı itibari ile tüm dünyada hizmet gören 54 Kültür Merkezimiz var. Temel amacımız Türkiye ile irtibatlı insan sayısını artırmak. Kamu diplomasisi, kültürel diplomasi öncelikli alanlarımızdan. Kültür bir alışveriştir. Aslolan tanımak değil tanışmak, tanış olmaktır. Kültür ayrıca bir yapış tarzıdır.

CFCU Başkanı Uslu şu hususlara değindi.

Sivil toplumun geliştirilmesi bizim en önemli önceliklerimizden. 2014-2020 dönemi için ayrılan bütçe 190 milyon Euro.

Bunların devamında ise;Türkiye-AB Kültürlerarası Diyalog Hibe Programı ve Merkezi Finans ve İhale Biriminin sunumları yapıldı.

Türkiye-AB Kültürlerarası Diyalog Hibe Programı Yunus Emre Enstitüsü tarafından uygulamaya geçirilecek. Programla ilgili teklif çağrısı 20 Şubat 2018 tarihinde yayınlandı. http://www.yee.org.tr/tr/haber/turkiye-ab-kulturlerarasi-diyalog-hibe-programi-teklif-cagrisi

Projeyi sunmak için son tarih 10 Nisan 2018.

Rehbere göre bu kapsamda yapılması öngörülen projelerin 2019 yılında başlayabileceği görülüyor.

Il Turco

Bu proje için iyi bir kaynak olabilecek gibi.

Bu proje ile EUNIC (Avrupa Kültür Enstitüleri Ağı- https://www.eunicglobal.eu/) üyesi AB Kültür Enstitülerinin geliştirecekleri projelere, Türkiye’den bir STK ve/veya üniversite ile ortaklaşa çalışması koşuluyla en az 300 bin en fazla 500 bin avro destek verilecektir. Başka bir ifadeyle; başvuru sahibi EUNIC üyesi AB Kültür Enstitüleri olacaktır. Türkiye’den bir STK ve/veya üniversitenin ise eş-başvuran olarak proje teklifinde yer alması zorunludur.

Görünen o ki bizim hızlıca https://ambankara.esteri.it/ambasciata_ankara/it/ ile görüşmemiz gerekiyor.