DOST ailesi büyüyor!

Uluslararası Doğa-Orman Sivil Toplum Platformu-DOST Platformu http://www.dostplatformu.org/  , 1 Haziran 2016 tarihinde Saraybosna’da kurulmuştur. Günümüz itibari ile Türkiye, Kırgızistan, Arnavutluk ve Bosna-Hersek Federasyonundan 17 Sivil Toplum Kuruluşu bu Platforma üye olmuştur. Platform üye STK’lar kanalı ile yaklaşık 150.000 kişiye hitap eder hale gelmiştir.

20 Haziran 2018 Çarşamba günü, Türkiye’den DOST Platformu Başkanı Orman Yüksek Mühendisi İsmail BELEN katılımı ile bir toplantı yapılacaktır.

Bosna-Hersek Federasyonu Bağımsız Ormancılık Ahşap İşleme ve Kâğıt Sendikası-The Independent Trade Union of Forestry, Wood Processing and Paper of Bosnia and Herzegovina, ev sahipliğinde yapılacak bu toplantıya Bosna-Hersek Federasyonundan mevcut üyeler;

  • Bosna Hersek Federasyonu Ormancılık Derneği-(Forestry Association of Federation of Bosnia and Herzegovina) Başkani Refik Hodzić,
  • Saraybosna Arıcılar Birliği-(Beekeepers Union of the Sarajevo Canton) Başkanı Samir Omerović de katılım sağlayacaktır.

Ev sahibi ile birlikte bu üç sivil toplum kuruluşuna ilaveten Bosna Hersek Müdürlüğü Genel Müdürü Ahmet Sejdić ve Saraybosna Kantonu Orman Müdürlüğü Genel Müdürü Nermin Demirović de katılım sağlayacaktır.

DOST Platformunun mevcut üyeleri yanında Bosna Hersek Avcılar Birliği  (Bosna Hersek Avcı Organizasyonları Derneği- The Association of Hunting Organizations in Bosnia and Herzegovina ) http://www.slobih.ba/v1/ Başkanı Muhamed Hodžić ve Çiftçilerin Derneği Başkanı  Nedžad Bičo da toplantıya katılacak olup, bu iki sivil toplum kuruluşunun da Platformu katılmaları beklenmektedir.

Bosna-Hersek’teki Avcılık Örgütleri Derneği (Savez lovačkih organizacija u Bosni i Hercegovini -The Association of Hunting Organizations in Bosnia and Herzegovina) 1925’te kurulmuş olup, bu ülkedeki şemsiye avcılık örgütüdür. İttifak, 50’den fazla üye-av kuruluşunun bulunduğu Bosna Hersek Federasyonu ve Brcko Bölgesi’nde bulunan on kanton biriminden dokuzunda temsil edilmekte ve faaliyet göstermektedir. Toplam 20 bin civarında avcı üyesi bulunmaktadır. Kısa adı “SLOuBiH” dir.

Savez lovačkih organizacija u Bosni i Hercegovini

Savez lovačkih organizacija u Bosni i Hercegovini

 

 

Basın Bülteni

20 Haziran 2018-DOST Platformu Basın Bülteni

One Response to DOST ailesi büyüyor!

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]