Bosna Hersek Avcılar Federasyonu ve Federal Çiftçiler Derneği DOST Platformuna katıldı

1 Haziran 2016 tarihinde Saraybosna’ da kurulan “Uluslararası Doğa Orman Sivil Toplum Platformu” kısa adı ile DOST Platformu yeni üyelerin katılımı ile büyümesini sürdürüyor.

20 Haziran 2018 tarihinde  düzenlenen imza merasimi ile;

  • Bosna Hersek Avcılar Birliği  (Bosna Hersek Avcı Organizasyonları Derneği- The Association of Hunting Organizations in Bosnia and Herzegovina http://www.slobih.ba/v1/ ) 
  • Federal Çiftçiler Derneği de DOST Platformuna katıldı.

Bosna-Hersek Federasyonu Bağımsız Ormancılık Ahşap İşleme ve Kağıt Sendikası (SSSPDP BIH) ev sahipliğinde düzenlenen toplantı SSSPDP Başkanı Lejla CATİC’ in açılış konuşması ile başladı.

Ardından DOST Platformu ve GÖNDER Başkanı İsmail BELEN, DOST Platformunun kuruluşunu, hedeflerini ve değerlerini içeren bir konuşma yaptı.  Bunu takiben daha önceden DOST Platformuna üye olan;

  • Bosna Hersek Federasyonu Orman Mühendisleri ve Teknikerleri Derneği (USIT BH) Başkani Refik Hodzić,
  • Saraybosna Arıcılar Birliği-(Beekeepers Union of the Sarajevo Canton) Başkanı Samir Omerović  ve misafirler konuşmalarını yaptı.

Bunun devamında imza merasimi yapıldı. Avcılar Derneği Başkanı Muhamed Hodžić ve Federal Çiftçiler Derneği Başkanı  Nedžad Bičo, DOST Platformuna katıldıklarına dair belgeleri imzalayarak hedeflerini ve beklentilerini dile getirdi.

Ardından beraberce grup fotoğrafı çekilerek ve SSSPDP tarafından ikram edilen öğlen yemeğine iştirak edilerek  program tamamlandı.

Buradaki programı takiben Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçiliği ziyaret edilerek yapılan faaliyetler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Programdan çekilen bir  video görüntüsü için

 

 

 

DOST ailesi büyüyor!

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]