Avrupa Ormancılar Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı-2018-İtalya

21 Ülkeden 25 sivil toplum kuruluşunun üyesi olduğu Avrupa Ormancılar Birliği 21. Yönetim Kurulu Toplantısı 27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında İtalya’da yapıldı.

Orman Mühendisleri Odası (OMO) da bu birliğe üye. Bu toplantıya OMO’ yu temsilen Genel Başkan Hasan Türkyılmaz, Genel Yazman Mehmet Üstünyer ve Danışman İsmail Belen katılım sağladı.

Genel Kurulu 28 Eylül 2018 Cuma günü yapıldı, 29 Eylül Cumartesi günü ise arazi gezisi düzenlendi. 27 Eylül Perşembe günü İtalya’ya gelen heyet, bitişi takiben 30 Eylül Pazar günü Türkiye’ ye geri döndü.

Program çerçevesinde OMO Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz tarafından aşağıdaki selamlama konuşması yapıldı.

Sayın Başkan,

Kıymetli Meslektaşlarım,

Hanımefendiler,

Beyefendiler,

Öncelikle burada olmaktan duyduğum memnuniyetimi paylaşmak istiyor ve sizleri saygı ile selamlıyorum. Bu güzel toplantıyı düzenledikleri için “İtalya Ulusal Ziraat ve Orman Mühendisleri Derneği” adına, Başkan Sayın Andrea SİSTİ ve ekibine, ayrıca “Avrupa Ormancılar Birliği” Yönetim Kurulu Başkanı Michael Diemer ve ekibine şükranlarımı sunuyorum.

“Türkiye Orman Mühendisleri Odası” Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre “kamu kurumu niteliğinde” bir meslek kuruluşudur. Yine Anayasaya göre “kamu tüzel kişiliğine” sahiptir. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından çıkarılan bir Kanunla kurulmuştur.

İlgili Kanuna göre “Orman Mühendisleri Odası” üç değişik meslek grubunun yasla temsilcisidir. Bunlar;

  1. Orman Mühendisleri,
  2. Orman Endüstri Mühendisleri,
  3. Ve “Ağaç İşleri Endüstri Mühendisleri” dir.

Üyelerinin büyük bir bölümü Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ormancılıkla ilgili birimleri olan;

  1. Orman Genel Müdürlüğü
  2. Doğa koruma ve milli parklar Genel Müdürlüğü,
  3. Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü gibi kamu kurumlarında çalışmaktadır.

Ayrıca “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü”,  “Karayolları Genel Müdürlüğü” gibi kamu kurumlarında çalışan üyelerimiz de bulunmaktadır

Diğer taraftan kendi işyerinde çalışan ve özel sektör firmalarında görev yapan üyelerimiz de vardır.

Orman Mühendisleri Odası ülke içindeki çalışmalarına ilaveten uluslararası alanda da aktif şekilde çalışmaya gayret göstermektedir.

Günümüz itibariyle 60 bin civarında üyesi olan “Avrupa Ormancılar Konseyi” başkanlığı görevini yürütmektedir.

Bu çerçevede Avrupa Ormancılar Birliği üyeliğimize büyük önem veriyor ve burada Siz meslektaşlarımıza birlikte olmaktan duyduğumuz memnuniyeti tekrar paylaşmak istiyorum.

Bu seneki toplantıya Orman Mühendisleri Odası 3 kişilik bir ekiple katılmaktadır.

Başkan Hasan TÜRKYILMAZ hem Orman Mühendisleri Odası,  hem de Avrupa Ormancılar Konseyi başkanlığını yürütmektedir. 2018 yılı Nisan ayında “Orman Mühendisleri Odası”, Ağustos ayında ise “Avrupa Ormancılar Konseyi Başkanlığına” seçilen Hasan TÜRKYILMAZ aynı zamanda Orman Genel Müdürlüğü’nde başmüfettiş olarak görev yapmaktadır.  Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden orman mühendisi olarak mezun olan TÜRKYILMAZ daha önce Orman Bölge Müdürlüğü,  Orman İşletme Müdürlüğü ve orman işletme şefliği gibi görevlerde bulunmuştur.

Mehmet ÜSTÜNYER,  Orman Mühendisleri Odasında “Yazman/Genel Sekreter” olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Orman Genel Müdürlüğü’nde Ankara Orman İşletme Müdürü olarak çalışmaktadır. Türkiye’nin başkenti Ankara’daki ormancılıkla ilgili iş ve işlemlerden sorumlu olan Mehmet ÜSTÜNYER son derece önemli bir görevi ifa etmektedir.

İsmail BELEN ise Orman Mühendisleri Odası’ nın “dış İlişkiler danışmanı” olarak görev yapmaktadır. Diğer taraftan halen Tarım ve Orman Bakanlığının bir kurumu olan “Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nde “Kıdemli Tarım ve Orman Uzmanı” olarak çalışmaktadır. İsmail BELEN,  daha önce Orman Genel Müdür Yardımcılığı ve  FAO Akdeniz Ormancılık Komitesi Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur.

Orman Mühendisleri Odası olarak “Avrupa Ormancılar Birliği” ni önemsiyor ve daha aktif bir şekilde çalışmak istediğimizi, kurumlarda görev almak isteğimizi ve çeşitli toplantılara ev sahibi yapma arzumuzu ifade etmek istiyoruz.

Ayrıca buradaki sivil toplum kuruluşlarımız ile doğrudan ikili işbirliği yapma arzumuzu ifade etmek istiyoruz.

Diğer taraftan “Avrupa Ormancılar Birliği” ve “Avrupa Ormancılar Konseyi” arasında işbirliği imkânı olduğunu düşünüyor ve bunu geliştirmek istiyoruz.

Ben tekrar teşekkür ediyor ve toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Görev Raporu:

UEF İtalya Görev Raporu 4 Ekim 2018

Avrupa Ormancılar Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı-27/30 Eylül 2018 İtalya

3 Responses to Avrupa Ormancılar Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı-2018-İtalya

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]