Britanya Kolombiyası Üniversitesi Orman Fakültesini ziyaretimiz. 7 Kasım 2018

Britanya Kolombiya’sı Üniversitesi Orman Fakültesini ziyaret ettik! (The University of British Columbia (UBC) Faculty of Forestry)

Orman Mühendisleri Odası heyeti olarak, 5-9 Kasım 2018 tarihlerinde düzenlenen, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) Ormanlar ve Orman Endüstrisi Komitesi (COFFI) 76. Oturumuna katılmak üzere Kanada’ nın Vancouver şehrine geldik.

Burada bir taraftan Konferansa iştirak ederken, diğer taraftan olabildiğince fazla kişi ve kurum ile irtibat kurmaya ve OMO’ ya ve üyelerine katkı verebilecek faaliyetler yürütmeye gayret gösterdik.

Bu çerçevede Britanya Kolombiya’sı Üniversitesi Orman Fakültesini ziyaret gündeme geldi. Önce üniversite ve Fakülte hakkında kısa bir araştırma yaptım.

Üniversite Hakkında

1915 yılında kurulan Üniversite 2018 itibari ile dünyanın en başarılı 20 üniversitesinden biridir. İki kampüste toplam 65 bin öğrencisi vardır. Bunlardan 16 bini 156 farklı ülkeden gelen yabancı öğrencilerdir. https://www.ubc.ca/

207 firma Üniversite araştırmalarını temel alarak faaliyet yürütmektedir. 1.375 araştırma projesi sanayi çalışmalarına esas teşkil etmiştir. Hükümetler ve stk lar ile işbirliği yapılan 1.109 araştırma sözleşmesi bulunmaktadır.

Yıllık bütçesi 2,6 milyar Kanada dolarıdır.  (Yaklaşık 13 milyar Lira)  140 Ülkeden 325 binden fazla mezunu vardır. Toplam çalışan sayısı 16 bin civarındadır.  https://www.ubc.ca/

Orman Fakültesi Hakkında

Britanya Kolombiya’sı Üniversitesi Orman Fakültesi 1920 yılında kurulmuştur. 1957 yılında, Sovyetler Birliğinin Macaristan’ ı alması üzerine, burada bulunan Sopron Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri ile birlikte Vancouver’ e gelmiştir. http://www.forestry.ubc.ca/general-information/ubc-forestry-history/

2014 yılında Fakülte bünyesinde “Uluslararası Ormancılık Programı” başlatılmıştır. http://www.forestry.ubc.ca/students/graduate/programs/master-of-international-forestry/

Şu anda Fakültede;

Bu araştırmayı takiben Fakülte Dekanı Dr. John Innes’ e detaylı bir mail yazdım. Dekan Bey hemen ilgilendi ve cevaben ziyaretten memnuniyet duyacağını ifade ederek organizasyon için Eli Koliva’  dan yardım istediğini belirtti.  Sonrasında birkaç yazışma neticesinde 7 Kasım 2018 Çarşamba günü saat 13:00-16:00 arası için mutabık kaldık.

Dear Ismail,

I can now confirm the meeting with our senior administrators and faculty members for tomorrow, Wednesday (Nov. 7) at 1 pm in the Forest Sciences Centre, 2424 Main Mall, UBC campus. Please come to the Dean’s office reception (2 floor, up the wooden staircase) and I’ll meet you there to take you to the meeting room (FSC 4003).

Attached is a brief agenda and the list of attendees from both groups. I was not able to arrange a meeting with FPInnovations, as their leadership has previous engagements they cannot change. If your group has time and interest, I would advise on a brief campus tour after the meeting in Forestry and can give you a print-out of a self-guided tour, including wooden and sustainable buildings on campus, or the Brock Commons Tall Wood building (18-storey), which is still the leader in wooden residential building worldwide (but not for long). Unfortunately, we don’t have anyone available to guide you there – but the info sheet is explanatory enough.

Please let me know if you have any concerns or questions – otherwise we look forward to welcoming you to UBC Forestry tomorrow at 1 pm,

Eli

Eli Koleva,  MSc (Forestry)
Executive coordinator, Faculty Affairs
Faculty of Forestry | Dean’s Office
The University of British Columbia | Vancouver Campus
2005 – 2424 Main Mall | Vancouver BC | V6T 1Z4 Canada
604 822 3542 | eli.koleva@ubc.ca | http://www.forestry.ubc.ca

Toplantı için Vancouver Başkonsolosluğumuza ait araç bizi Kongre Merkezinden aldı. Başkonsolos Muavini Necdet Karakurt eşliğinde Fakülteye geçtik. Görüşmeye UCB tarafından aşağıdaki kişiler katıldı.

• John Innes, Dekan
  • Yousry El-Kassaby, Dekan Yardımcısı– Associate Dean Graduate and Postgraduate Studies
  • Rob Kozak, Dekan Yardımcısı-Associate Dean, Academic
  • Rob Guy, Orman ve Koruma Bilimleri Bölümü Başkanı– Head of Forest and Conservation Sciences Dept.
  • Stavros Avramidis, Odun Bilimleri Bölümü Başkanı– Head of Wood Science Dept.
  • Jeff Sayer, Professor, Profesör, Forest and Conservation Sciences Dept.
  • Hisham Zerriffi, Associate Professor, Forest Resources Management Dept.
  • Hosny El-Lakany, Director International and Adjunct Professor
  • (TBC) Dr. Tara Martin, Professor, Forest and Conservation Sciences Dept.
  • (TBC) Dr. Simay Kirca, Visiting scientist from İstanbul University

Program ve Katılımcılar İçin:

20181107_TurkishDelegationVisit

Toplantıyı takiben  İleri Derece Odun İşleme Merkezi Müdürü  Jason Chiu (Managing Director, CAWP) eşliğinde Fakülte ve Üniversite gezisi yaptık.

One Response to Britanya Kolombiyası Üniversitesi Orman Fakültesini ziyaretimiz. 7 Kasım 2018