Capilano Asma Köprülü Parkı-6 Kasım 2018

İngilizce adı ile “Capilano Suspension Bridge Park” Canada’ nın British Colombia eyaletinin Vancouver şehrinde bulunuyor.

Köprüye gitmek için şehrin farklı yerlerinden ücretsiz otobüsler kalkıyor.  6 Kasım 2018 Salı günü sabahı gittik. Girişte köprünün ve parkın geçmişi ile ilgili bilgiler, broşürler var. https://www.capbridge.com/

Köprü ilk defa 1889 yılında “kendir halatlar” la yapılmış. Sonradan bir çok kez yenilenmiş. Şu anda 747 uçağı üzerinde taşıyabilecek kapasiteye sahip olduğu yazıyor.  Köprünün uzunluğu 137, yüksekliği 70 metre.

Önce köprüyü merak ettik hali ile ama burada yapılan düzenlemeler şahsen benim daha fazla ilgimi çekti. Burası bir yağmur ormanı. Dev ağaçlar var. Ayrıca uçurum kenarlarına seyir terasları yapmışlar. Son derece iyi bilgilendirme yapmışlar.

Ağaçların ortayerinden halatlar geçirip birbirlerine bağlayarak güzel yürüyüş yolları oluşturulmuş.

Buna benzer çalışmalar ülkemizde var haliyle ama örnek alabileceğimiz ve uygulayabileceğimiz çok iş var.

 

 

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]