Avrupa Ormanlarında Gençler yarışması başlıyor!

Avrupa Ormanlarındaki Gençler Uluslararası Komisyonu (YPEF)- “The International Commission of the Young People in European Forests (YPEF)” 2019 Yarışmaları başlıyor.

YPEF, Avrupa ülkelerinde orman, ormancılık ve ekoloji eğitimi almayı amaçlayan öğrenciler için düzenlenen uluslararası bir yarışmadır. Yarışma konusu, genel olarak Avrupa ormancılığını, özel olarak ise katılımcı ülkelerin ormanlarını ve ormancılığını içermektedir.

Polonya tarafından başlatılan bu yarışma, temel olarak bir organizasyon komitesi tarafından koordine edilmektedir. http://ypef.eu/international-commission/

Bu komisyonun başkanlığını  Varşova Yaşam Bilimleri Üniversitesi ( Warsaw University of Life Sciences WULS – SGGW) Orman Fakültesinden  http://wl.sggw.pl/faculty-enDr. Michał Orzechowski  yapmaktadır.  Bir çok ülkeden, kimisi kamu, kimisi stk veya özel sektörden olmak üzere, farklı üyeler bu uluslararası komisyonda yer almaktadır.

YPEF son 9 yıldır, katılımcı Avrupa ülkelerinden (Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Almanya, Yunanistan, Macaristan, Letonya, Litvanya, Polonya, Portekiz, Romanya, Ukrayna) ormancılık kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilmektedir.

2019 yılı yarışmalarına dair açıklama 23.01.2019 tarihinde ilgili web sayfasında yayınlanmıştır. http://ypef.eu/ypef-ix-edition-announced/

Bu ilan ekinde 2019 yarışmalarında temel alınacak olan eğitim broşürü de yer almaktadır.

Yarışmanın ulusal ve uluslararası olmak üzere iki aşaması bulunmaktadır.

Ulusal aşamasının esnek kuralları vardır.  YPEF web sitesinde yayınlanan kitapçığı temel alan bir teste göre birkaç takımla başlanıp, bunlar arasından en iyi olanı seçilebilir. Bu konuda ulusal seviyede bir yarışma düzenlenebilir. Farklı birkaç kurum veya sivil toplum kuruluşunun beraberce çalışması mümkündür.

Ulusal kurallara şu belgelerden ulaşmak mümkündür.

YPEF-2019 Kularrı

YPEF-2019_ rules

Yarışmanın uluslararası aşaması her sene farklı ülkelerde düzenlenmektedir. Ulusal yarışmanın birincisi olan takımlar (öğrenci veya öğrenciler), uluslararası yarışmanın düzenlendiği ülkede bir araya gelmektedirler. Bu aşamada her ülke, diğer ülke takımları ile yarışmaya girmektedir. Diğer faydalarının yanında böyle bir uygulama uluslararası entegrasyona ve yakın işbirliğine destek olmaktadır.

Yarışmanın genel kullarına http://ypef.eu/about/ adresinden ulaşmak mümkündür. Farklı ülkelerin takımları beraberce çalışmakta ve yarışmakta, bu ise gençlerin işbirliği yapma, bilgi ve tecrübelerini paylaşma becerisini geliştirmekte, neticede sosyalleşmelerine ve İngilizcelerinin gelişmesine katkı vermektedir.

Uluslararası yarışmaya katılım öğrenciler ve öğretmenleri için ücretsizdir.

Son 9 yıldır düzenli şekilde organize edilen YPEF, iştirak eden öğrenciler ve öğretmenler için harika bir deneyim ve mutlu bir etkinlik imkânı sunmaktadır. Diğer taraftan ormancılık sektörünün etkin iletişimi için çok iyi bir fırsattır.

2019 yılı  uluslararası finali Çek Cumhuriyeti’nde yapılacaktır.

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]