Kırgız Birinci Eğitim- Dördüncü Gün-23 Mart 2019 Cumartesi

23rd of March, 2019, Saturday

The training program in Antalya started on the morning of Saturday. https://sfm.ogm.gov.tr/

Several presentations made by the following people.

  1. Regional Director of Antalya Mr.  Vedat Dikicihttps://antalyaobm.ogm.gov.tr/SitePages/OGM/OGMDefault.aspx
  2. Deputy Regional Director  Mehmet Karabacak,
  3. Division Director of Foreign Relations Mr. Aydoğan Türedi
  4. Director of Training Center Mr.Mustafa Ülküdür
  5. Forest Engineer from OGM’s Headquarte Mr. Nihat Karakaya

 

In this presentations, detailed information on “Forests and Forestry Activities in Turkey” were shared. On the other hand on behalf of Kyrgyz Foresters, Tatiana Kabliskaia made a presentation on Kyrgyz Forestry.

Figure 14 International Training Center of Antalya Figure 15 Starting to Training Program at Antalya

 

After the presentations, a total of 50 hectare Training Center was visited. It is used as a training center for all forestry issues including forestation and forestation. During this trip, Mustafa Ülküdür, the Director of the Training Center, provided information on different topics including forest fires, afforestation and forest pests.

The afternoon lesson was carried out in Antalya Nursery Directorate. During this programme the following issues shared with participants.

  • Nursery Plant and Management
  • Sapling Production with Closed Root System
  • Seed and Tree Improvement
  • Sapling Inspection and Certification
Figure 16 Antalya Forest Nursery-I Figure 17Antalya Forest Nursery-II

Practical information has been provided by Ayşe Özcan, the Chief of Nursery, and Technician Belkıs Dicle.  Mr. Mehmet Koç, The Head of Foreign Relations, Training and Research Department of the General Directorate of Forestry participated in the training in the nursery.

23 Mart 2019 Cumartesi günü saat 10:00’da  Antalya Uluslararası Ormancılık Eğitim Merkezi Müdürlüğü https://sfm.ogm.gov.tr/  ve Antalya Fidanlık Müdürlüğü ziyaret edilmiştir.

Eğitim Merkezinde

  1. Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, https://antalyaobm.ogm.gov.tr/SitePages/OGM/OGMDefault.aspx
  2. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Karabacak,
  3. Halkla İlişkiler ve Dışilişkiler Şube Müdürü Aydoğan Türedi’ nin katılımı ile proğram başlamıştır.

Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Ülküdür ve OGM Dışilişkiler Dairesinden Nihat Karakaya tarafından kapsamlı sunumlar yapılmıştır.

 

Kırgız Ormancılar adına Tatiana Kabliskaia tarafından Kırgız Ormancılığına dair sunum yapılmıştır.

Bilahare toplam 50 hektar büyüklüğündeki Eğitim Merkezi gezilmiştir. Burası orman yangınları başta olmak üzere, ağaçlandırma ve fidanlık konusu dahil ormancılıkla ilgili her konuda eğitim merkezi olarak görev yapmakta olup, Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Ülküdür tarafından orman yangınları, ağaçlandırma, orman zararlıları ile mücadele dahil farklı konularda bilgilendirme yapmıştır.

Orman Genel Müdürlüğünde istihdam edilecek teknik elemanlar ve diğer görevliler burada teorik ve uygulamalı eğitime alınmakta, ardından sınav yapılmaktadır.

Öğleden sonra proğramda yer alan şekliyle fidanlık tesisi, fidan üretimi, fidan denetimi ve belgelendirme, fidan ve tohum pazarlama konuları için Antalya Fidanlık Müdürlüğü ziyaret edilmiş, burada Fidanlık Şefi Ayşe Özcan ve Tekniker Belkıs Dicle tarafından uygulamalı bilgilendirme yapılmıştır.

Orman Genel Müdürlüğü Dışilişkiler Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Mehmet Koç da fidanlıktaki geziye iştirak etmiştir.

 

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]