Kırgız Birinci Eğitim- Altıncı Gün-25 Mart 2019 Pazartesi

25th of March, 2019, Monday

The program started on Monday, March 25, 2019 with a general overview of İsmail Belen and Nihat Karakaya at 08:30 and the revision of the entire program. In the meantime, the land program of 26 March Tuesday was shared with the participants in detail.

Then the Director of the Training Center Mr. Mustafa Ülküdür and the Deputy Director Ms. Dilek Vursavaş addressed the participants and made a general evaluation.

Figure 22 Director of Training Center Mustafa Ülküdür Figure 23 Participation to OGM’s own program

 

The continuation of this;

  • Abdullah Yüksel, Non-Wood Forest Products and Services Branch Manager of the Antalya Forest Regional Directorate
  • Mitat Uyan Branch Manager of Forest Pests
  • Hayrullah Yıldırım, Chief Engineer of the Survey, made their presentations.

The subjects of presentations were as follows:

  • Soil Conservation and Erosion Control Studies
  • Integrated Watershed Improvement Studies and Mountain Area Management
  • Forestation with Non-Wood Forest Products and Fruity Species
  • Melioration of pastures and grazing in forests

 

After this, the training activities organized by the General Directorate of Forestry within the scope of pre-fire preparations were participated. In this way, the participants had the opportunity to see their internal practices in place.

In the afternoon a field trip was made. In this framework, firstly Korkuteli Forest Management Directorate was visited.. https://antalyaobm.ogm.gov.tr/KorkuteliOIM/Sayfalar/default.aspx

Here, Deputy Director  Tuncay Ayhan, Chief Engineer Yakup Su, Ardıçdagi Forest Operation Chief Engin Atli, Hacıbekar Forest Operation Chief Gökhan Gök, and Yazır Operation Chief Fatih Çetin informed the participants about their activities.

Figure 24Field trip to erosion control sites Figure 25Field trip to Korkuteli

 

After that, Antalya Korkuteli Erosion and Flood Control Training and Model Implementation Project (2014) area was examined.http://www.cem.gov.tr/erozyon/AnaSayfa/Erozyonyeni/projeler/antalya_erozyon.aspx?sflang=tr

The Project Location is within the boundaries of Korkuteli District of Antalya Province. Founded in 2015. In the project area, there are slope and scales improvement measures.

After this area, the afforestation and erosion control studies carried out in the village of Korkuteli Karabayır were investigated on site. Workers were interviewed here.

http://www.koylerim.com/antalya-korkuteli-karabayir-koyu-60364h.htm

Gün 6 25 Mart 2019 Pazartesi

25 Mart 2019 Pazartesi programı saat 08:30’da İsmail Belen’ in genel değerlendirmesi ve tüm programın gözden geçirilmesi ile başlamıştır. Bu arada 26 Mart Salı gününün programı da detaylı şekilde belirlenmiş ve katılımcılar ile paylaşılmıştır.

Devamında;

Uluslararası Ormancılık Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Ülküdür ve Müdür Yardımcısı Dilek Vursavaş katılımcılara hitap etmiş ve genel bir değerlendirme yapmıştır.

Ardından;

  1. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Şube Müdürü Abdullah Yüksel ,
  2. Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürü Mitat Uyan
  3. Etüt Proje Başmühendisi Hayrullah Yıldırım sunumlarını yapmıştır.

 

Bunun ardından Orman Genel Müdürlüğünün yangın öncesi hazırlıkları kapsamında düzenlenen eğitim çalışmalarına iştirak edilmiştir.

Öğle yemeğinin ardından araziye çıkılmış, önce Korkuteli Orman İşletme Müdürlüğü ziyaret edilmiştir. https://antalyaobm.ogm.gov.tr/KorkuteliOIM/Sayfalar/default.aspx

Burada İşletme Müdür Yardımcısı Tuncay Ayhan, Merkez İşletme Şefi Yakup Su, Ardıçdağı Orman İşletme Şefi Engin Atlı, Hacıbekar Orman İşletme Şefi Gökhan Gök ve Yazır İşletme Şefi Fatih Çetin tarafından İşletme faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Devamında Antalya Korkuteli Erozyon ve Sel Kontrolü Eğitim ve Model Uygulama Projesi (2014) sahası incelenmiştir. http://www.cem.gov.tr/erozyon/AnaSayfa/Erozyonyeni/projeler/antalya_erozyon.aspx?sflang=tr Proje Yeri Antalya İli Korkuteli İlçesi sınırları içerisindedir. 2015 yılında tesis edilmiştir. Proje alanında yamaç ve oyuntu ıslahı tedbirleri bulunmaktadır.

Bu sahanın ardından Korkuteli Karabayır Köyünde yürütülen ağaçlandırma ve erozyon kontrolu çalışmaları yerinde incelenmiş ve fidan diken işçiler ile bir araya gelinmiş, ayrıca fidan dikilmiştir. http://www.koylerim.com/antalya-korkuteli-karabayir-koyu-60364h.htm

 

 

Saat Faaliyet Notlar Yer
08:00-09:00 Kahvaltı Antalya
09:00-10:30 Toprak Muhafaza ve Erozyon Kontrolü Faaliyetleri Toprak Muhafaza ve Havza Islahı Dairesi Başkanlığı Antalya
10:30-11:00 Kahve Arası Antalya
11:00-12:30 Entegre Havza Islahı ve Dağlık Alan Yönetimi Toprak Muhafaza ve Havza Islahı Dairesi Başkanlığı Antalya
12:30-14:00 Öğle Yemeği Antalya
14:00-16:00 Mera Islahı ve Ormanlarda Otlatma Orman Zararlıları ile Mücadele Dairesi Başkanlığı Antalya
16:00-16:30 Kahve Arası Antalya
16:30-18:30 Odun Dışı Orman Ürün ve Hizmetleri Faaliyetleri Odundışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanlığı Antalya
19:00 Akşam Yemeği Antalya
Night Uluslararası Ormancılık Eğitim Merkezi Müdürlüğü Antalya

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]