IUCN Türkiye Ulusal Komitesi Toplantısı-23 Mayıs 2019

Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN) Türkiye Ulusal Komitesi toplantısı 2019 yılı ikinci 23 Mayıs 2019 tarihinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Çolak başkanlığında yapıldı. Birincisi 28 Şubat’ ta yapılmıştı.

Uluslararası Doğayı Koruma Birliği-IUCN 28 Şubat 2019

 

Bendeniz Orman Mühendisleri Odasını temsilen toplantıya iştirak ettim.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Çolak Başkanlığında yapılan toplantıda aşağıdaki gündem maddeleri konuşulmuştur.

Orman Mühendisleri Odası adına tarafımca söz alınarak aşağıdaki hususlar dile getirilmiştir.

  1. 2020 yılında Fransa’da düzenlenecek IUCN Kongresine ülke olarak hazırlıklı şekilde katılım sağlanması faydalı olacaktır. Türkiye Ulusal Komitesi olarak bir faaliyet planlanması durumunda OMO kendi üzerine düşeni yapacaktır. Diğer taraftan OMO’ nun üyesi olduğu Avrupa Ormancılar Birliği (UEF) Genel Kurulu IUCN kongresi ile paralel olarak yine Fransa’da yapılacağından OMO hem IUCN hem de UEF toplantılarına katılmayı planlamaktadır. Konu Yönetim Kuruluna arz edilecektir.
  2. IUCN Batı Avrupa Konsey Üyeliği için ülkemizden bir aday gösterilmesi fevkalade faydalı olacaktır.
  3. 1-3 Temmuz 2019 tarihlerinde Hollanda’ da yapılacak toplantıya katılım sağlanması hususu Yönetim Kuruluna arz edilecektir.

 

Bu gündem maddelerine ilaveten Orman Mühendisleri Odası olarak 12 Haziran 2019 Çarşamba günü öğleden sonra İsviçre’ nin Gland şehrinde bulunan IUCN Genel Merkezini ziyaret edeceğimiz dile getirilmiştir. Bu ziyaretin IUCN Türkiye temsilcisi Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne resmi olarak yazılması konusu müzakere edilmiştir.

No Adı-Soyadı Kurum Görev Eposta
1 Muhammed Çolak DKMP Genel Müdür Yardımcısı
2 İsmail Belen OMO Dışilişkiler Danışmanı İsmailbelen52@gmail.com
3 Eray Çağlayan WWW-Türkiye ecaglayan@www.org.tr
4 Özge Balkız Doğa Koruma Merkezi Ozge.balkız@dkm.org.tr
5 İ. Bakır Damar Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Birlik Müdürü
6 Selman Hasan Arslan Edremit Belediyesi Belediye Başkanı başkan@edretmit.bel.tr
7 Ali Rıza Koç TTKD
8 Selami Horzum TTKD
9 Hanife Erdemli DKMP Şube Müdürü
10 Tuba Kılıç Karcı Doğa Derneği
11 Furkan Ekici Aydın DKMP
12 Aybars Altıparmak DKMP

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]