BODAR Azerbaycan Çalıştayı yapıldı, Bakü Büyükelçiliği ziyaret edildi.

Bozuk Ormanların ve Diğer Alanların Restorasyonu Projesi yazımı işi kapsamında, iş tanımında yer alan “stakeholder workshop” ve diğer faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

Bu çerçevede 18 Eylül 2019 Çarşamba günü saat 10:00-13:00 arasında Azerbaycan Orman Müdürlüğü (Meşələrin İnkişafı Departamenti – http://www.eco.gov.az/az/nazirlik/tabeli-qurumlar/meselerin-inkisafi-departamenti) ev sahipliğinde bir çalıştay yapılmıştır.  Bu çalıştayın amacı iş planında “Stakeholder workshops to obtain feedback on proposed works and agreement on the pilot sites” şeklinde tanımlanmış olup, bu çerçevede kapsamlı bir değerlendirme yapılmıştır.

Bu Çalıştayın katılımcı listesi aşağıda verilmiştir.

Word: Participant List of the Stakeholder Workshop-18 September 2019-AZ

PDF: Participant List of the Stakeholder Workshop-18 September 2019-AZ

Çalıştaydan fotoğraflar:

 

Çalıştay öncesinde Genel Müdür Ağaqardaş Qaraşov ve FAO Azerbaycan yetkilileri ile yapılan görüşmeler çerçevesinde, İsmet Musayev çalışmalara destek olmak üzere görevlendirilmiştir.

Word: İsmet Musayev

PDF: İsmet Musayev

 

Çalıştayın ardından, öğleden sonra Ekoloji İşçileri Sendikası Başkanı Telman Quliyev makamında ziyaret edilmiştir. http://ahik.org/articles/view/teb

Azerbaycan sistemine göre, Ekoloji ve Tabi Kaynklar Bakanlığının http://www.eco.gov.az/ tüm çalışanları, işçi, memur, mühendis, idari görevli vs. ayırımı olmadan bu sendikaya üyedir. Orman Mühendisleri Odası gibi veya Türkiye’de görülen işçi-memur sendikaları gibi bir ayırım bulunmamaktadır. Ayrıca Orman Mühendisleri Odası ile Ekoloji Sendikasının işbirliği anlaşması bulunmaktadır. Diğer taraftan bu sendika ülkemizin/Orman Genel Müdürlüğünün yetkili sendikası olan Öz Orman İş Sendikası ile yakın işbirliği içinde çalışmaktadır.

Bu nedenle Ekoloji Sendikası ile işbirliği projenin etkinliği açısından önemli görülmektedir. Sendika ziyaretinde;

  1. Başkan Telman Quliyev,
  2. Sosyal İşler Müdürü Müşfiq Babayev
  3. Özel Kalem Müdürü Aygün Aliyeva ile görüşülmüştür.

Aynı gün saat 17:00-18:00 arasında Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği http://baku.emb.mfa.gov.tr/Mission/Contact ziyaret edilmiş ve Büyükelçi Erkan Özoral ile kapsamlı bir değerlendirme yapılmıştır. http://baku.emb.mfa.gov.tr/Mission/Message

Buradaki görüşmeye OMO heyetine ilaveten FAO Azerbaycan Temsilcisi Melek Çakmak ve Ekoloji İşçileri Sendikası Başkanı Telman Quliyev de katılmıştır.

Ülke Raporları-Azerbaycan

18 Eylül Çarşamba akşamı düzenlenen “çalışma yemeği” ile gün tamamlanmıştır.

Bu çalışma yemeğine; Bakan Danışmanı Xalil Ramazanov, Genel Müdür Ağaqardaş Qaraşov, Sendika Başkanı Telman Quliyev, Bakanlık Kidemli Uzmanı … da katılmıştır.

 

2 Responses to BODAR Azerbaycan Çalıştayı yapıldı, Bakü Büyükelçiliği ziyaret edildi.

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]