BM AEK/FAO AOK ve AOH Ortak Toplantısı- 4-7 Kasım 2019

Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu Ormancılık ve Orman Endüstrisi Komitesi (BM AEK OOEK)  (ECE Committee of Forests and the Forest Industry (COFFI)- http://www.unece.org/forests/welcome.htmlTürkiye’ nin üye olduğu bir süreçtir.  İsmail Belen 2010 yılında bu komitede başkan yardımcısı olarak görev almıştır. Ardından Dr. Kenan Kılıç başkanlık yapmıştır. Bu Komitenin merkezi Cenevre’ de Birleşmiş Milletler binasındadır.

FAO’ nun ormancılıkla ilgili 6 bölgesel komisyonundan birisi olan Avrupa Ormancılık Komisyonunun (FAO European Forestry Commission (EFC) merkezi de Cenevre’dedir. Ülkemiz bu komisyona üyedir.  Orman Mühendisi meslektaşımız Ekrem Yazıcı  Birleşmiş Milletler personeli olarak bu Komisyonun Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır.

COFFI ve EFC imzalanan işbirliği ortaklığı programı çerçevesinde beraber çalışmaktadır. (Warsaw Integrated Programme of Work) Bu çerçevede FAO ve UNECE elemanlarından oluşan bir Sekreterya  oluşturulmuştur.

COFFI ve EFC  bazen bağımsız bazen de ortak toplantılar düzenlemektedir. Bir önceki toplantı 2018 yılı Kasım ayında Kanada‘da yapılmıştır. Ayrıca FAO tarafından düzenlenen Avrupa Orman Haftası da aynı tarihlerde organize edilmektedir.

2019 yılı COFFI/EFC Ortak Toplantısı (The Joint Session of the ECE Committee of Forests and the Forest Industry (COFFI) and the FAO European Forestry Commission (EFC), Forêt2019) 4-7 Kasım 2019 tarihlerinde İsviçre’ nin Cenevre şehrinde yapılacaktır. http://www.unece.org/forests/foret2019.

Aynı tarihlerde ve aynı mekanda Avrupa Orman Haftası da düzenlenecektir. http://www.fao.org/about/meetings/european-forest-week/en/

COFFI/EFC resmi açılışı 4 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 10:00’dadır.

Orman Mühendisleri Odası ile UNECE COFFI ve EFC yakın irtibat içinde bulunmaktadır.  2018 yılında Kanada’da yapılan etkinliğe katılım sağlanmış, 12 Haziran 2019 tarihinde Cenevre’de kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yapılmıştır.  Cenevre’de yapılan bu toplantıda Kasım’daki bu etkinliğe katılım sağlanması konusunda mutabık kalınmıştır.

Ardından yapılan değerlendirmelerde, UNECE’ nin ülkemizdeki resmi muhatabı Orman Genel Müdürlüğü ve KTÜ Orman Fakültesi ile birlikte hareket edilmesinde mutabık kalınmıştır. Bu çerçevede 4 Kasım 2019 Pazartesi günü yapılacak “Ormanlar ve Döngüsel Ekonomi” başlıklı panele Orman Genel Müdürlüğü/OMO ve KTÜ  tarafından katılım sağlanacaktır.

Orman Mühendisleri Odası adına panele katılacak olan İsmail Belen’e gelen davetiye ektedir. Belen Foret2019 speaker invitation letter

Panel için esas alınacak belgeler UNECE tarafından hazırlanmıştır.

Buna göre 24 Ekim 2019 tarihi itibari ile halihazırda;

mevcuttur.

21 Ekim 2019 tarihinde UNECE Sekretaryasından gelen mesaj aşağıdaki gibidir.

Dear colleagues,

The “Forests and the Circular Economy” session during Forêt2019 Joint Session of the UNECE and FAO will be held in two weeks’ time.

The session will consist of three parts (please attached the draft programme as per today):

1. Keynote speech and presentations
  2. Panel discussion
  3. Discussion among member States.

The session will be moderated by two moderators: the first moderator will cover part 1) of the session and the second – part 2) and 3) of the session.

Ahead of the session, we would like to organise a call between the moderator of the panel discussion and the speakers, next week.

For that purpose I have created a doodle survey with two suggestions for the dates: https://doodle.com/poll/uqhrsgyrry9qhmd3

I would be grateful if you could fill in the poll by the end of this week.

On Monday I will share the dial in details.

We have prepared possible questions for the panel discussion for your consideration (please see attached).

Ahead of the call, could you please contact me individually in case you would like to suggest modifications the suggested questions.

In addition, by 31 October 2019:

1. Kindly send me your bio of up to 100 words and a photo.
  2. Kindly prepare your ppt presentation in the in the wide 16:9 format.

I remain available for any additional information that you may need.

With best regards,

Alicja

24 Ekim 2019 tarihi itibari ile Panel konsept notu aşağıdaki gibidir.

Circular Economy – UNECE-FAO workshop concept note – Draft (1)

One Response to BM AEK/FAO AOK ve AOH Ortak Toplantısı- 4-7 Kasım 2019