Ata Yurdundan Misafirlerimiz vardı

“Orta Asya ve Kafkaslardaki Dağlık Su Havzalarının Sürdürülebilir Yönetimi için Kapasite Geliştirme Projesi” kapsamında,  Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ve ülkemizden gelen dostlarımızla Eskişehir’de bir araya geldik.

İngilizcesi “Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus-GCP /SEC/002/TUR” olan proje FAO-Türkiye İşbirliği kapsamında hayata geçirilen projelerden birisi.

Projenin web sayfası için  http://www.cem.gov.tr/erozyon/AnaSayfa/oak.aspx?sflang=tr

Mountain Watershed

FAO Turkey Partnership

Projenin gayesi;  dağlık su havzaları uygulamaları, rehabilitasyonu ve sürdürülebilir yönetimine yönelik katılımcı ve entegre yaklaşımlar konusunda; kamu oyunun, politikacıların ve karar vericilerin farkındalıklarının arttırılması, ormancılık ve diğer ilgili kuruluşların bilgi ve deneyimlerinin güçlendirilmesidir.

2012 yılında faaliyete geçen proje;  Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan,  Özbekistan’da uygulanmaktadır.

Bugüne kadar;

Gerçekleştirilmiştir.

7-12 Nisan 2014 tarihlerinde Eskişehir’de yapılan “Tohum Fidanlık ve Kurak Alan Ağaçlandırması Teknikleri Uluslararası Eğitimi” bu proje kapsamında organize edilen uluslararası eğitimlerden birisidir.

Uluslararası Eğitimin açılışı Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Orman Genel Müdürlüğü Fidanlıklar Dairesi Başkanı Fahrettin Ay ve ÇEM Genel Müdür Yardımcısı (GÖNDER Yönetim Kurulu Başkanı)  İsmail Belen tarafından yapılmıştır.

Ardından GÖNDER Kurucu Üyesi olan Erdoğan Özevren Proje Bölgesel Koordinatörü olarak projeyi tanıtmış, takibinde Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan temsilcileri ülke sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.

Konuyla ilgili haber linkleri:

Es Gazete

2 Eylül

İhlas Haber Ajansı

ÇEM Genel Müdürlüğü

OGM-2010

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]