Kamu-STK İşbirliği ve Türkiye’de Gönüllülük Süreçlerini Güçlendirilmesi Çalıştayı-17 Ekim 2019

Ülkemizin Avrupa Birliği’ne (AB) uyum süreci ile ilgili yürüttüğü çalışmalar AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde desteklenmektedir. IPA’nın 2014-2020 yıllarını kapsayan ikinci döneminde sivil topluma verilen önemin bir göstergesi olarak sivil toplum bir sektör olarak kabul edilmiştir ve Avrupa Birliği Başkanlığı, AB mali yardımlarının sivil toplum sektöründeki programlamasını yapan lider kurum olarak belirlenmiştir.

Gönüllülük Süreçlerinin Güçlendirilmesi Gündem (1)

Avrupa Birliği Başkanlığı ve kamu kurum ve kuruluşları tarafından sivil toplum kuruluşlarının kapasitesinin geliştirilmesi, kamu-STK işbirliğinin güçlendirilmesi, yasal çerçevenin iyileştirilmesi ve AB-Türkiye sivil toplum diyaloğunun güçlendirilmesi konularında projeler uygulanmaktadır.

Bu çerçevede sürdürülen çalışmaların bir ayağı olarak düzenlenmekte olan çalıştaylarla, STK’ların ‘sivil toplum sektörü’ ile ilgili farkındalıkları ve bilgi düzeyleri artırılarak programlama sürecine katkı sağlamaları ve önümüzdeki dönemde yürütülecek hibe programları hakkında bilgi edinmeleri hedeflenmektedir.

2016 yılında uygulaması başlayan çalıştayların devamı niteliğinde olacak “Kamu-STK İşbirliği ve Türkiye’de Gönüllülük Süreçlerini Güçlendirilmesi Çalıştayı” 17 Ekim 2019 tarihinde Ankara’da düzenlenmiştir.

Çalıştayın sabah oturumunda Türkiye’de ve Avrupa Birliği’nde gönüllüğün mevcut durumuna ilişkin paneller düzenlenmiş, öğleden sonraki  oturumunda ise Kamu – STK işbirliği ve Ülkemiz Gönüllülük Süreçlerinin Güçlendirilmesi konusunda grup çalışmaları yapılmıştır.

Çalıştay İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Gönüllüleri (UN Volunteers) ve Ulusal Gönüllülük Komitesi işbirliğinde düzenlenmektedir.

GÖNDER Genel Başkanı İsmail Belen bu önemli çalıştaya katılmıştır.