CEF Yönetim Kurulu Toplantısı-5-8 Mart 2020

Avrupa Ormancılar Konseyi- Council of European Foresters-CEF,http://www.ceforg.eu/   başkanlığını 2020 itibari ile “Macaristan Ormancılık ve Ağaç Endüstrisi Çalışanları Sendikası-The Trade Union of Forestry and Wood  Industry Workershttp://efdsz.hu/ “ yürütmektedir.

CEF’ in yıllık yönetim kurulu toplantısı 5-7 Mart 2020 tarihlerinde Macaristan’ ın Budapeşte şehrinde yapılmıştır. Bu çerçevede  FAO’ nun Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi (FAO Regional Office for Europe and Central Asia- http://www.fao.org/europe/en/) Ormancılık Sorumlusu (REU Forestry Officer)   Bayan Shiroma Sathyapala nın katılımı ile geniş kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yapılmıştır.

Bu toplantılara;

  1. Aynı zamanda Avrupa Ormancılar Konseyi- Council of European Foresters-CEF başkanlığını yürüten Macaristan Ormancılık ve Ağaç Endüstrisi Çalışanları Sendikası-EFDSZ-The Trade Union of Forestry and Wood Industry Workers http://efdsz.hu/  Başkanı János Halmágyi
  2. CEF bünyesinde kurulan Avrupa Ormancılık Akademik Topluluğu -European Forestry Academic Society-EFAS Başkanı Romanya’ lı Marian Stoıcescu,
  3. Romanya’dan Jenö Szilagyi
  4. EFDSZ Genel Sekreteri László Péter Górász
  5. EFDSZ Yönetim Kurulu Üyesi Benei Bela,
  6. EFDSZ Yönetim Kurulu Üyesi İvadi László
  7. EFDSZ Dışilişkiler Danışmanı Pal Kovacsevics
  8. EFDSZ Önceki Dönem Başkanı Peter Dudas
  9. Gazeteci Zetenyi Zoltan- https://www.facebook.com/zetenyi.zoltan
  10. Gazeteci László Nagi katılım sağlamıştır.

Ukrayna Ulusal Ormancılık Üniversitesinden http://www.nltu.edu.ua/index.php/en/  Prof. Dr. Ihor Soloviy https://www.facebook.com/ihor.soloviy  Skype üzerinden katılım sağlamıştır.

Bu vesile ile;

 

  1. CEF/ EFDSZ- Macaristan Ormancılık ve Ağaç Endüstrisi Çalışanları Sendikası Başkanı János Halmágyi tarafından hem Sendika hem de CEF kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilmiştir.
  2. EFDSZ nin ormancılık sektörünün %30’ unu temsi ettiği, yaklaşık 1500 mevcut, 500 de görüşmeleri devam etmekte olan üyeleri bulunduğu, Macaristan’da sendika üyeliğinin mecburi olmadığı, bununla birlikte imzalanan toplu sözleşmelerin sendikaya üye olan veya olmayan tüm çalışanlar için geçerli olduğu, bu kapsamda sektör çalışanlarının sendika üyeliklerine ikna edilmesinin ve devamlılıklarının sağlanmasının zor bir süreç olduğunu dile getirmiştir.
  3. Avrupa Ormancılık Akademik Topluluğu -European Forestry Academic Society-EFAS Başkanı Romanya’ lı Marian Stoıcescu CEF çerçevesinde yapılan çalışmalara değinmiş, bu kapsamda Forest Europe (Avrupa’da Ormanların Korunması Bakanlar Konferansı) ile yakın işbirliği içinde çalıştıklarını, toplantı ve çalıştaylarına iştirak ettiklerini dile getirmiştir.
  4. Forest Europe Sekizinci Bakanlar Toplantısı 28-29 Ekim 2020 tarihlerinde Slovakya’ nın Başkenti Bratislava’da düzenlenecektir. (8th Ministerial Conference on the Protection of Forests in Europe, 28 – 29 October 2020 – Bratislava, Slovakia) https://foresteurope.org/
  5. Türkiye 2011 yılında Forest Europe Genel Koordinasyon Komitesi seçilmiş olup, Bakanlar Konferansı Slovakya’dan sonra Almanya’da ardından Türkiye’de düzenlenecektir. Bu senenin Ekim ayından itibaren ise Başkan Yardımcılığı Türkiye’ye geçecektir.
  6. CEF Başkanlığı tarafından Avrupa Komisyonu Başkanlığına hitaben bir mektup hazırlanmış, burada Avrupa Komisyonu bünyesinde ormancılıktan sorumlu bir Genel Müdürlük kurulmasının önemine değinilmiştir. Ormancılık konusu hali hazırda Çevre Genel Müdürlüğü şemsiyesi altında ele alınmaktadır. https://ec.europa.eu/dgs/environment/
  7. CEF Başkanlığının 2020 yılı Haziran ayından itibaren İtalya’ ya geçeceği, bu çerçevede İtalya Ulusal Araştırma Konseyinden- National Research Council- https://www.cnr.it/en Enrico Brugnoli-nin https://www.linkedin.com/in/enrico-brugnoli-82580827/ (Senior Research Director presso Italian National Research Council) başkanlığı üstleneceği belirtilmiştir.

One Response to CEF Yönetim Kurulu Toplantısı-5-8 Mart 2020

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]