Derneğin Faaliyet Alanları

18 Nisan 2018 tarihinde yapılan III. Olağan Genel Kurul’da kabul edilen Tüzüğe göre Dernek aşağıdaki konularda faaliyet göstermektedir.

1. Bilim, sanayi, teknoloji
    2. Sağlık, spor, sanat, eğitim, turizm,
    3. İstihdam, ticaret, ekonomi, , denetim
    4. Bilişim sistemleri, iletişim, bilgi güvenliği, yapay zekâ, e-Devlet, Mobil Devlet, enerji, güvenlik, iş sağlığı ve güvenliği,
    5. Siyasi bilimler, uluslararası ilişkiler, Türk dünyası, kamu yönetimi, yerel yönetimler,
    6. Tarım, hayvancılık, ormancılık, kırsal kalkınma, doğal kaynak yönetimi, çevre, iklim değişikliği, arazi tahribatının önlenmesi, çölleşme ile mücadele, biyolojik çeşitliliğin korunması, ekosistem hizmetleri, su kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve kuraklıkla mücadele, koruyucu hekimlik,
    7. Sürdürülebilir kalkınma, Birleşmiş Milletler Kalkınma Hedefleri, ulusal kalkınma planları, insani kalkınma yardımları, Avrupa Birliği ile uyum çalışmaları, adli ve hukuki danışmanlık,
    8. Engelliler, kadınlar, çocuklar ve gençler, mülteciler ve azınlıklar başta olmak “dezavantajlı grupların” haklarının savunulması ve iyileştirilmesi,
    9. Hayvan haklarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi,
    10. Çevre ve vatandaşlık haklarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi
    11. Ve bunlara benzer konularda yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösterir.