DOST Platformu Kuruldu

Türkiye, Arnavutluk ve Bosna Hersek’ten 9 sivil toplum kuruluşunun iştiraki ile oluşturulan Doğa ve Ormancılık Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (DOST Platformu) 1 Haziran 2016 tarihinde resmen kuruldu.

Saraybosna Üniversitesi Orman Fakültesinde yapılan imza törenine STK temsilcileri, öğretim görevlileri, öğrenciler, misafirler ve basın iştirak etti.

Bu Platform ile Ülkemizin başta “medeniyet havzamızı” paylaştığımız dost ve kardeş ülkeler olmak üzere tüm dünya ile irtibatına destek olunması hedefleniyor.

Oluşturulan DOST Platformu ile doğa koruma, tarım, arıcılık, afet yönetimi, su yönetimi, ormancılık, arazi yönetimi, iklim değişikliği, genç ve çocukların eğitimi gibi konularda ortak projeler hazırlanması ve uygulanması, çeşitli konularda ortak şekilde hareket edilmesi planlanıyor.

Platform kuruluşu duyuru haberi için : http://www.gonder.org.tr/?p=5081

İngilizce haberi için : http://www.carfu.org/?p=734

Boşnakça Haberi için: http://faktor.ba/organizacije-iz-bih-albanije-i-turske-potpisale-sporazum-o-saradnji-u-oblasti-zastite-prirode-i-sumarstva/

İmzalanan Metnin Türkçe Versiyonu İçin: DOST Platformu İmzalanan Metin-Türkçe

8 Responses to DOST Platformu Kuruldu

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]