Dünya Kaynakları Enstitüsünce(World Resources Institute) “İçme Suyu İçin Doğa Temelli Çözümler Toplantısı” toplantısı yapıldı-13 Temmuz 2021

1982 yılında kurulan Dünya Kaynakları Enstitüsü(World Resources Institute-WRI) https://www.wri.org/ küresel seviyede hizmet veren en önemli araştırma kuruluşlarından birisi.

Merkezi ABD’ nin Washington şehrinde olan WRI’ nin Türkiye dahil 12 ülke ofisi ve 1200’den fazla çalışanı bulunuyor.

Çalışma alanları şehirler, iklim, enerji, gıda, ormanlar, okyanuslar ve su olarak belirlenmiş.

TULIP Projesi kapsamında http://www.gonder.org.tr/?p=10522 WRI Dünya Bankası için, Bolaman havzası esas alınarak “İçme Suyu İçin Doğa Temelli Çözümler” başlıklı bir rapor hazırlamış.

Bu raporun sunumu için 13 Temmuz 2021 Salı günü saat 16:00-18:00 arasında Zoom Platformu üzerinden online bir toplantı yapıldı.

Türkçe-İngilizce simültane çevirisi olan toplantıya 46 kişi iştirak etti.

Dünya Bankası adına TULIP Proje Müdürleri Stavros Papageorgiou ve Canan Yıldız Uz’ un takdimi ile başlayan toplantı sunumlar ve müzakereler ile devam etti.

OGM sayfasında yer alan haber linki