OZM Eğitimi-İkinci Gün 14 Nisan 2019

İkinci gün olan 14 Nisan 2019 Pazar günü sabah saat 08:00’de otelden hareket edilmiştir.

Teknik gezinin yapılacağı Büyükada’ ya http://www.adalar.gov.tr/ vapurla gidileceği için heyet Eminönü Vapur iskelesine geçilmiştir. Bu esnada yol üzerinde bulunan Sultanahmet, Ayasofya gibi mekanlar da görülmüştür. Kırgız katılımcılara ilaveten, OMO adına İsmail Belen, OGM adına Nihat Karakaya, Tercüman Maye Yılmaz da heyete iştirak etmiştir.

Saat 10:10’da Eminönü-Büyükada Vapuruna geçilmiştir. Burada heyete İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu Personeli Murat Gümüş de iştirak etmiştir.

Bir Devlet kurumu olan Anadolu Ajansından görevliler de, Hanife Sevinç Başkanlığında heyete katılım sağlamıştır. https://www.aa.com.tr/

Vapurda seyahat esnasında, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi http://www.ktu.edu.tr/rus Orman Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Ömer Üçler http://www.ktu.edu.tr/ormanmuhendisligi-yonetim ile karşılaşılmış, bu vesile ile faydalı bir görüşme de yapılmıştır.

Büyükadaya vardıklarında heyet İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yasin Çelen https://istanbulobm.ogm.gov.tr/Sayfalar/Kurulusumuz/Yonetim.aspx ve Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü Adalar Orman İşletme Şefi Seval Aktaş ve Orman Mühendisleri Odası adına ise yine Alemdağ Orman İşletme Şefi Turgay Deligöz tarafından karşılanmıştır. https://istanbulobm.ogm.gov.tr/Lists/KanlicaIsletmeMudYonetim/ozgecmisli.aspx

Heyet önce Adalar Orman İşletme Şefliği binasını ziyaret etmiş, Şeflik binası alt katında yer alan böcek üretim laboratuvarı incelenmiştir. Burada yetkililer tarafından bilgi verilmiştir.

İstanbul Bölge Müdürlüğü haber linkihttps://istanbulobm.ogm.gov.tr/SitePages/OGM/OGMHaberler.aspx?l=a6c6e711-a9df-4208-a99f-1f5c6035a7ed&i=935

Ardından Adalar Yangın Kulesi ziyaret edilmiş, burada Şube Müdürü Ahmet Yasin Çelen ve Adalar Orman İşletme Şefi Seval Aktaş tarafından detaylı  sunumlar yapılmıştır. Diğer taraftan üretilen böceklerin nasıl görev yaptığına dair arazi uygulaması yapılmış ve Anadolu Ajansına detaylı bir mülakat verilmiştir.

• Öğle yemeği http://www.konakrestaurant.com/ adresinde yenmiştir.
  • Büyükadaya gidiş deniz otobüsü ile dönüş ise Bostancı istikametine deniz taksileri ile yapılmıştır.