Çalışma Metodu

GÖNDER, amacında yer alan çalışmaları gerçekleştirmek için

• Plan projeler hazırlamak, uygulamak ve denetlemek,

• İlgili ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapmak,

• Ar-ge faaliyetleri yapmak/ yaptırmak,

• Raporlar hazırlamak ve yayımlamak,

• Kamuoyu bilincini ve farkındalığını arttırıcı faaliyetlerde bulunmak,

• İlgili konularda çalışmalar yapan kişilere, kuruluşlara ve organizasyonlara destek vermek ve destek almak gibi faaliyetlerde bulunur.

Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri

1. Faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için araştırmalar yapmak,
  2. Kurs, seminer, sempozyum, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemek ve düzenlettirmek,
  3. Amacın gerçekleştirilmesi için gerekli olan her türlü bilgi, belge, doküman ve yayınları temin etmek, dokümantasyon merkezi oluşturmak, çalışmalarını duyurmak için amaçları doğrultusunda gazete, dergi, kitap ve bülten gibi yayınlar çıkarmak, bununla ilgili internet yayımcılığı yapmak, raporlar hazırlamak,