Türkmenistan Kültür, Sanat ve Fotoğraf Sergisi-16 Ağustos 2021

Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz ve Dışilişkiler Danışmanı İsmail Belen, “Türkmenistan Kültür, Sanat ve Fotoğraf Sergisi” açılışına katıldı.

Türkmenistan’ın bağımsızlığının 30. Yıldönümü münasebetiyle Türkmenistan Büyükelçiliği ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY)  ortaklığında 16-17 Ağustos 2021 tarihlerinde Ankara’da T.C. Milli Kütüphane binasında düzenlenen Serginin açılışı 16 Ağustos 2021 Pazartesi günü yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY)  yetkililerinin ve geniş bir diplomatik heyetin katıldığı açılış merasiminde Genel Başkan Hasan Türkyılmaz bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Türkmenistan Büyükelçisi İşankuli Amanliyev ‘ in davetinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Başkanımız, Orman Mühendisleri Odası olarak, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile işbirliği halinde Orta Asya’da birçok çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Bu kapsamda 2-6 Ağustos 2021 tarihlerinde Antalya’da Türkiye dahil 7 ülkenin katılımı ile  “İklim Değişikliğinin Orta Asya Ormanları Üzerindeki Etkisi Konferansı” düzenlediklerini, bu konferans çıktılarını dikkate alarak “Orta Asya’da İklim Değişikliğinin Etkisi Altında Sürdürülebilir Orman Yönetimi Rehberi” hazırlayacaklarını belirtti.  

Büyükelçi İşankuli Amanliyev ‘ in Konferansa bizzat katılarak Türkmenistan ülke görüşlerini aktarmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Türkyılmaz, başta Türkmenistan olmak üzere, gönül coğrafyamızda yer alan dost ve kardeş ülkelerin bağımsız ve müreffeh şekilde varlıklarını sürdürmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sonsuza kadar var olmalarını dilediğini belirtti.

Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu orman yangınları başta olmak üzere her türlü afette yanımızda olan dost ve kardeş ülkelerin dostluğundan ve gönülden desteklerinden fevkalade memnun olduklarını dile getiren Türkyılmaz bu kardeşlik ruhunun daha da güçlenerek devam etmesi temennisi paylaştı.

Program esnasında başta Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam olmak üzere, Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor, Kazakistan’ ın Ankara Büyükelçisi Saparbekuly Abzar, İrlanda Fahri Başkonsolosu Selim Sarıibrahimoğlu,  Türkiye-Türkmenistan Dostluk Derneği Başkanı Ahmet Dayanır ve  FAO Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü Dr. Viorel Gutu ile ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]