Ayşe Selen Köymen

selen2Gönder 1.gün
Ayşe Selen Köymen
Bütün dünyada bilim, doğaya zarar vermeden daha fazla ilerleyebilir aslında. Ama dikkat edin doğaya zarar vermeden. Benim şu yaşımda bile en çok gördüğüm, duyduğum üzücü durumlardan biri de birçok çocuğun, daha çok gencin: Bulunacak bir bilgi, keşfedilecek bir yöntem kalmadı ki, zaten bilim adamları var biz ne yapalım demeleri. Oysa keşfedilecek ve bulunacak şeylerin haddi hesabı yoktur. Her saniye keşfedilecek şeyler oluşuyor. Hatta bize bağırıyorlar :Çabuk beni ve arkadaşlarımı buluuuun!

Bir de düşünün artık. Bilimi ilerletmek isteyen kişiler o kadar uğraşmışlar ki, artık her şeyin pratiği var. Bu şartlar içinde bile sıkılan kişi inanılmaz!

Gönder 2.gün
Ayşe Selen Köymen
Günümüzün köşe yazısının konusu Sanayii. Günümüzde sanayii ilerlemiş olabilir ama bir o kadarda doğaya zarar vermiştir. Ayrıca sanayilerin bilinçsiz bir yönde ilerlemesi, başta doğa olmak üzere, hava kirliliği, zehirli atıklarında suya akıtılmasıyla su kirliliği vb. daha birçok zarara yol açabilir. Bu zararları bazı insanlar yok sayabilir. Fakat bu zararların etkisi o kadar derindir ki Allah korusun yakın zaman da :Akılsız başın cezasını ayaklar çeker gibi insanların cezasını dünyamız yok olarak ödeyecek.

selen1Gönder 3.gün
Ayşe Selen Köymen

KONU: Elektrik
Elektrik neredeyse her alanda kullanılır ve farklı maddelerden, yöntemlerden, farklı maddelerin birleşmesinden vb. daha birçok etmenlerden elektrik üretilebilir. Zaten bu yazıyı yazarken şu anda nasıl elektrik üretilir konusunun üzerine yoğunlaştım. Neyse, şimdi gelelim insanların elektriği nerelerde ve nasıl kullandıklarına…
İnsanlar elektriği neredeyse her alanda kullanırlar. Örneğin çamaşır makinesinin, bulaşık makinesinin, bilgisayarın, projeksiyonun, ampulün, internetin vb. daha birçok aletin, maddenin çalışmasında, kullanılmasında kullanılır. Fakat bazı insanlar elektriği sonsuz sayar ve bilinçsizce kullanır. Bazı insanlar ise elektriği gelecek nesillere taşımaya çalışır, ona önem verir ve onu korurlar.
BENCE ELEKTRİK KIYMETİ BİLİNECEK BİR VARLIK.

Gönder 4. Gün
Ayşe Selen Köymen

Konu: Meslek.
Meslek, insanın yaşamını sürdürebilmek için yaptığı ve genellikle yoğun bir eğitim, çalışmayı gerektiren sürecin sonunda kişilerin kazandığı ünvanın adıdır. Meslek, kişinin isteğine ve yeteneğine göre seçilmeli. Çünkü meslek neredeyse bizi bir ömür boyu yaşatacak iştir. Yaptığınız mesleği ilerletmek istiyorsanız, o mesleği sevmeniz gerekiyor. Ayrıca mesleğinizi bütün dünya içinde katkılı olacağını düşünerek yapmalısınız.1223222504_gifs_enfants

 

Gönder 5. Gün
Ayşe Selen Köymen
KONU: Elektrik Üretiminin Farklı Yöntemleri
3.gün yazdığım köşe yazısında :Aslında elektrik farklı yöntemlerden de bulunabilir, demiştim. Bunun üzerine biraz düşündüm :Acaba elektrik başka nasıl ve hangi maddelerden, yöntemlerden, etmenlerden, birleşimlerden (karışım) oluşturulabilir, bulunabilir. Şimdi de size elektriği kendi yöntemlerimle nasıl bulduğumu anlatayım.
Elektrik, hareket edemeyen bir maddeden üretilebilir. Örneğin cam, Belki camın içinde pozitif enerji vardır. Aynı toprakta ki gibi. O pozitif enerjiden de elektrik üretilebilir. Hatta belki bilim adamları bile görememiştir. Belki kumun, camın içinde o maddeler hareket etmese bile pozitif veya negatif enerji vardır. Ve ben büyüyünce bu enerjileri görebilecek bir cihaz, bir alet yapacağım.

GÖNDER 6.GÜN
Ayşe Selen Köymen

KONU: Oyunlar. Oyunlar faydalı faaliyetlerdir. Ayrıca ikiye ayrılırlar. 1-İnternet, bilgisayar, telefon oyunları, 2-Arkadaşlarla birlikte el ile hazırlanan veya kurulan oyunlar. 1’ deki oyunları çok fazla oynar da, başında çok fazla beklersek, gözümüz bozulur, hareket edemediğimiz için kemiklerimiz zarar görür, bir daha başından kalkamayız vb. Fakat bu oyunları azar azar ve faydalı olanlarından oynarsak zarar görmek yerine gelişiriz. Tabii, birde 2’ deki oyunlar var. Bu oyunlar diğer oyunlardan daha az zararlıdır.(Başında oyalandığımızda) Aslında hiç zararı yok diyeceğim ama bu seferde başında oyalandığımızda diğer işlerimiz aksar. Ancak emin olun 2’ deki bilgili faydalı oyunları zaman zaman oynarsanız, hem bilginize bilgi katmış, hem de daha fazla gelişip, tecrübe edinmiş olursunuz.
Bu günkü köşe yazımızda :Oyunları, oyunların çeşitlerini, oyunların farklarını, zamanı oyunlar açısından nasıl verimli bir şekilde değerlendireceğimizi vb. öğrendik.

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]