Benim Sadık Yarım Kara Topraktır

Bu sene 17-24 Kasım haftası TEMA Vakfı tarafından “Erozyonla Mücadele Haftası” olarak kutlanıyor ve çeşitli etkinliklerle “farkındalığın artırılması” hedefleniyor.

Bu kapsamda TRT Radyo 1 Mavi Bilye Programı; kamu, STK ve Akademisyenleri bir araya getirerek konunun değişik boyutlarda ele alındığı bir etkinlik düzenledi.

18 Kasım 2014 Salı günü yayınlanan Programa;  Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcısı İsmail Belen, Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu MüdürüDurmuş Ali ÇARKACI, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sevinç ARCAK, TEMA Ankara Temsilcisi Mukadder EKREMOĞLU konuk olarak katıldı.

Konuyla ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan basın bültenine buradan,  TEMA tarafından hazırlanan basın bültenine ise buradan ulaşmak mümkün.  Kurak alanlar, çölleşme ve rehabilitasyon konusunda GÖNDER tarafından hazırlanan çalışmaya buradan ulaşılabilir.  17 Haziran 2014 tarihinde Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü nedeniyle yapılan Mavi Bilye Programı kayıtlarına ise bu adresten ulaşmak mümkün.

Mavi Bilye Programının yapımcılığını Zerrin Funda Celasun, sunuculuğunu ise Feyza Aktaş Kanaryayürütüyor.  Destekleri için değerli dostlarım İnci Topak ve Esra Birtürk’ e teşekkür ediyorum.

İsmail Belen

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]