Bosna Hersek Ormancılar Birliği Genel Kurulu-7 Mart 2024

 7 Mart 2024 tarihinde “Bosna Hersek Ormancılar Birliği’nin İstanbul’da düzenlenen  “25. Genel Kuruluna’’ katıldım.

İstanbul Orman Bölge Müdürü ve DSİ Bölge Müdürünün de hazır bulunduğu Genel Kurulda, Divan Başkanının daveti üzerine söz alarak OMO Yönetim Kurulunun tebriklerini ve iyi dileklerini ilettim. Dost ve kardeş ülke Bosna Hersek Ormancılar Birliğinin Genel Kurulunu Türkiye’de yapmış olmalarından duyduğumuz memnuniyeti dile getirdim.

Açılışı takiben verilen arada Birlik Başkanı Vahidin Lušija ve Genel Sekreter Azer Jamakovic başta olmak üzere ilgililer ile birebir görüşmeler yaptım ve geçmişte olduğu gibi gelecekte de her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu dile getirdim.

Görüşmeler esnasında Merkez Bosna Kantonuna bağlı Donji Vakuf Orman Müdürü Vildan Hajić’in hem müdürlük olarak hem de başkanlığını yaptığı Bosna Hersek Orman Mühendisleri Odası adına işbirliği yapmak istediklerini dile getirdi.

Ben de bundan büyük bir memnuniyet duyacağımızı ve konuyu en kısa zamanda OMO Yönetim Kurulu Başkanlığına arz edeceğimi dile getirdim.

Bir birlik genel kurulunun başka bir ülkede yapılıyor olması, Bosna-Hersek’ in özel durumu dikkate alınarak bu yerin Türkiye olarak seçilmesi son derece stratejik bir yaklaşım. Genel Kurulu öncesi erkenden salona giderek DSİ ve Orman Bölge Müdürlerini konunun önemi hakkında bilgilendirmeye çalıştım. Bosna Hersek adına söz alan tüm katılımcılar, istisnasız olarak, OMO’ nun katılımından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Görev kapsamında 6 Mart 2024 tarihinde İstanbul’a gittim. 7 Mart 2024 tarihinde Ankara’ya döndüm.

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]