Akdeniz Ormancılığı İşbirliği Ortaklığı 6. Yönetim Kurulu Toplantısı (12-13 Kasım 2015)

Akdeniz Ormancılığı İşbirliği Ortaklığı (Collaborative Partnership on Mediterranean Forests) 2010 yılında Orman Genel Müdürlüğünün ev sahipliğinde yapılan bir çalıştay esnasında imzaya açılmıştır.

cpmf turke

İlk aşamada 8 kurum tarafından(FAO, GTZ, MAAP, AIFM, ONF-I, MMFN, WWF MedPO ve Plan Bleu) imzalanmıştır. Bu ortaklığın amacı; Silva Mediterranea üyesi 6 ülkede (Fas, Tunus, Cezayir, Tunus, Lübnan, Suriye ve Türkiye)  iklim değişikliğinin etkilerini dikkate alarak “sürdürülebilir orman yönetimi” ve “orman temelli ekosistem hizmetleri” nin desteklenmesi olarak belirlenmiştir.

CPMF’ in Sekreteryası Silva Mediterranea tarafından yürütülmektedir.

cpmf

İstanbul’da yapılan toplantıda bir iş planı kabul edilmiş ve “Yürütme Kurulu- Steering Committee of the Collaborative Partnership on Mediterranean Forests” kurulmuştur. Burada alınan kararlar Silva Mediterranea Genişletilmiş İcra Komitesinde (the Enlarged Executive Committee (EEC) of Silva Mediterranea Committee)  onaylanmakta ve yürürlüğe girmektedir.

CPMF Birinci Yürütme Kurulu Toplantısı 8 Nisan 2011 tarihinde Avignon’ da(Fransa), ikincisi 23 Kasım 2011 tarihinde Ramatualla’ da (Fransa), Üçüncüsü Tlemcen’ de (Cezayir), Dördüncüsü 4 Aralık 2013 tarihinde Tunus’ta, Beşincisi 26-31 Ocak 2015 tarihlerinde Rabat’ta (Fas) yapılmıştır.

Altıncı toplantı 12-13 Kasım 2015 tarihlerinde yine Rabat’ ta yapılacaktır.

Türkiye’de CPMF’ nin resmi temsilcisi Orman Genel Müdürlüğü olarak görülmektedir. Bu ortaklık altında yürüyen iki proje Orman Genel Müdürlüğü tarafından takip edilmektedir. Ayrıca 2012 yılında TİKA ve UNDP Türkiye bu ortaklığa katılmıştır.

CPMF 6. Yürütme Kurulu toplantısına bu ortaklığın 17 üyesinden birisi olan Silva Mediterranea Başkanı sıfatı ile katılıyorum. Türkiye’den TİKA’ yı temsilen bir arkadaşımız katılacak bildiğim kadarı ile.

Diğer taraftan bu toplantının bir gün öncesinde, yani 11 Kasım 2015 tarihinde, düzenlenecek olan “Ulusal Orman Fonu” çalıştayına da iştirak edeceğim nasipse. Bu çalıştay için hazırladığım raporu “Workshop on National Forest Funds-Morocco ” http://www.carfu.org/?p=457  adresinde paylaştım. Bu çalıştay için hazırlanan Konsept Notu ektedir. NFF_training_concept_note_ENG

Konuyla ilgili raporlar-web sayfaları aşağıda verilmiştir.

Bu toplantı için FAO tarafından gönderilen davetiye mektubu: Mr. Belen-invitation-letter (2)

Diğer taraftan 11 Kasım 2015 Çarşamba akşamı “Adapting framework conditions of forest policy to climate change in the MENA region”  Projesinin kapanış resepsiyonu var.  Buraya da iştirak edeceğim nasip olursa. Bunun için ekteki konuşma metnini hazırladım.Closing Reseption-11_11_2015-ibelen

Bu arada 2013 yılında bu işbirliği kapsamında hazırlanan CONTRIBUTION OF FORESTS
TO A GREEN ECONOMY IN THE MIDDLE EAST AND NORTH AFRICA Contribution_of_forests_to_a_green_economy_in_MENA isimli yayına önsöz yazanlardan biri olmuştum.

Akdeniz Ormancılığı özel ilgi duyduğum bir konu. http://www.gonder.org.tr/?p=2260 Bu yazıda buna detaylı şekilde değinmeye gayret gösterdim.

Görelim Mevlam neyler!

İsmail Belen-9 Kasım 2015

 

 

3 Responses to Akdeniz Ormancılığı İşbirliği Ortaklığı 6. Yönetim Kurulu Toplantısı (12-13 Kasım 2015)

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]