Ülke Raporları-Küba

Nasıl derler, Allah Devlete zeval vermesin.

Çeşitli görevlerim nedeni ile değişik ülkelere gitme fırsatım oldu.  Bunlardan bir kısmı, Küba gibi, dikkat çekici ülkelerdi.

Birleşmiş Milletler Çölleşme İle Mücadele Sözleşmesi (BMÇMS) Altıncı Taraflar Konferansına katılmak üzere  (UNCCD COP6), 25 Ağustos-5 Eylül 2003 tarihleri arasında  Küba’nın Havana şehrine gittim.

ENB’ nin raporu için: http://www.iisd.ca/desert/cop6/aug25.html

O yıllarda Türkiye’ nin imkanları oldukça kısıtlı idi. Bugünkü gibi kalabalık heyetlerle katılma şansımız yoktu. Ben zamanın UNCCD Türkiye Odak noktası olarak tek başıma katıldım.

İkinci hafta düzenlenen “Üst Düzey Toplantılara” ise Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ve Dışilişkiler Dairesi Başkanı Dr. Cengiz Baykara gelmişti.

Havana (1)

Bu toplantı esnasında Hugo Chavez ve Fidel Castro gibi liderleri görme şansımız oldu.Hugo Chavez’ in İspanyolca ve irticalen yaptığı konuşmayı acilen çevirmem gerekmişti. Küba’lı yetkililer ile yapılan görüşmeler neticesinde Sayın Bakanım buraya “karayemiş” fidanları gönderilmesini istemişti.

Bu vesile ile bu görevle ilgili belgeleri paylaşmak istedim.

10534743_773189029452077_7922108473863485834_n

Bize söylendiği kadarı ile pro Kübanın en önemli gelir kaynağı idi. Gelirken ben de aldım. Hala saklıyorum üç tanesini:)

2 Responses to Ülke Raporları-Küba

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]