Ülke Raporları-Belçika

Brüksel’e iki kez yolum düştü.

2005 yılında Ağaçlandırma ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünde Planlama Dairesi Başkanı olarak çalışıyorken, TODAİE’ nin web sayfasında yayınlanan bir ilan dikkatimi çekti.

Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü www.eipa.eu tarafından bir eğitim programı düzenleneceği, katılımcıların yarışma sonunda belirleneceği, TODAİE’ nin bu programın Türkiye sorumlusu olarak işlev göreceği belirtilerek ilgilenenlerin başvuru yapması ilan ediliyordu.

Başvuru yaptım. Devamında mülakata alındım. Ardından kurumumdan yıllık izin alarak 2-6 Mayıs 2005 tarihlerinde Brüksel’de “Temel Olarak Avrupa Birliği” konulu 5 günlük eğitime katılma fırsatım oldu.

Güzel bir imkân idi. Türkiye’den 5 kişi idik. Diğer Akdeniz ülkelerinden (Cezayir, Tunus, Mısır, Suriye, Filistin, Fas, Lübnan, İsrail ve Ürdün) de katılımcılar vardı. Aslında bir nevi “Silva Mediterranea” ülkeleri ile birlikte olmuştuk!

  • Eğitim Programı
  • Katılımcı Listesi
  • Sertifika

euromed2005- ismail belen-Sertifika

2005- EU basics katılımcı listesi

2005-EU Basics 2-6 May 2005 Eğtim Programı

TUR Invitation Belen may

 

 

Eğitimin verildiği yer Crowne Plaza Brussels City Centre “Le Palace” idi.

Bu otel Brüksel Tren Garının hemen yakınında. Zaten hava alanından buraya trenle gittim.  Güzel bir eğitimdi. Avrupa Komisyonu binalarını da ziyaret etme, ilgililerle görüşme imkanımız oldu.

Türkiye’den katılanlar beş kişi idi. Bunlar;

  1. Sena Gürsoy
  2. Tijen Küçükyıldız
  3. Zeynep Pınar Öztürk
  4. Öztürk Selvitop
  5. İsmail Belen

Bu ekip gerçekten güzel bir ekipti. Mülakatla, kendi emekleri ile seçilip geldiklerinden gayet uygun belirlenmiş, işine odaklanmış hoş arkadaşlarımızdı.

2011 yılında bir kez daha yolum düştü Belçika’ ya. 14 Aralık 2011 tarihinde Avrupa Orman Sözleşmesi Hükümetlerarası Müzakere Heyeti Bürosu toplantısına katıldım.

Bunun için gönderilen davetiye metni aşağıda takdim edilmiştir.

Dear Dr. Lütfi AKCA,

The  Bureau of the Intergovernmental Negotiating Committee (INC) for a Legally Binding Agreement on Forests in Europe held a productive and forward looking meeting on 23-24 November 2011 in Prague, Czech Republic. Because of the postponement of the first session of the INC, urgent preparations have now to be undertaken in accordance with the Oslo Ministerial Mandate. The Bureau meeting discussed how to facilitate active participation in the negotiations by all Signatories of FOREST EUROPE listed in the annex of the Oslo Mandate and how to facilitate active participation of all invited agencies in servicing the negotiations. The report from our meeting will soon be publicly available if you wish to receive further details on our deliberations.

As an outcome of the meeting the Bureau decided to hold its next meeting on 14 December, 2011 in Brussels already. The kind offer of Norway to host this meeting in the premises of the Mission of Norway to the EU was accepted. Hence, I have distributed an invitation (enclosed) to all Bureau members and hope for full participation in order to undertake all necessary preparations to facilitate the INC process without delay.

With kind regards, Jan Heino

Bu toplantı da Brüksel’de, Avrupa Komisyonu binasının hemen yanındaki Norveç AB İrtibat (Norwegian Mission to the European Union in Brussels)  bürosunda oldu.  Oldukça az katılımlı, konu odaklı bir günlük bir toplantı oldu.

Katılımcılar;

  1. Mr. Jan Heino (Chair),
  2. Mr. Ingwald Gschwandtl (Austria),
  3. Ms. Katerina Ventřubova (Czech Republic),
  4. Mr. Knut Øistad (Norway),
  5. Mr. Piotr Paschalis-Jakubowicz (Poland),
  6. Mr. İsmail Belen (Turkey),
  7. Ms. Lyuba Polyakova (Ukraine)
  8. Mr. Jose Maria Solano (Spain)
  9. Ms. Małgorzata BuszkoBriggs (Forest Europe Liaison Unit),
  10. Mr. Peter Csoka (FAO),
  11. Ms. Ana Belen Noriega (Forest Europe Liaison Unit Madrid),
  12. Mr. Ilpo Tikkanen (European Forest Institute).

Toplantı raporu bu adreste mevcut.

4.INCBureauAudiomeeting14December2011

Bu komite hakkında http://www.forestnegotiations.org/ adresinden bilgi almak mümkün. Bu toplantı bilahare 2013 yılında Antalya’da devam etti.

 

Lähettäjä: Heino Jan
Lähetetty: 24. marraskuuta 2011 15:52
Vastaanottaja: ‘Ventrubova Katerina’; ‘GSCHWANDTL, Ingwald’; ‘Knut.Oistad@lmd.dep.no’; ‘JMSolano@mma.es’; ‘jacques.andrieu@agriculture.gouv.fr’; ‘piotr.paschalis@wl.sggw.pl’; ‘lpolyakova@dklg.gov.ua’; ‘syegul@cob.gov.tr’; ‘FJAdell@mma.es’; ‘Марина Линичева (linicheva@gmail.com)’; ‘JMSolano@marm.es’; ‘ismailbelen@ogm.gov.tr’; ‘spes@mail.ru’; ‘einari-78@rambler.ru’; ‘einari-78@suomi24.fi’
Kopio: ‘ewald.rametsteiner@fao.org’; Alhojärvi Pekka MMM; ‘Malgorzata Buszko-Briggs’; ‘Paola Deda’; ‘Ivonne HIGUERO’; ‘Peter.Csoka@fao.org’; ‘Ilpo Tikkanen’; ‘Arne Ivar Sletnes’; ‘Elena Patricia Estrada Wilke’; ‘Barbara Ruis’; ‘David Ellul’; Anabelen.noriega@gmail.com
Aihe: Invitation to Bureau meeting in Brussels on 14 December 2011

Liitteet: Provisional Agenda INC Bureau Dec2011.doc

Dear colleagues,
you are cordially invited to the next Bureau of the Intergovernmental Negotiating Committee for a Legally Binding Agreement on Forests in Europe to be held in Brussels on 14 December, starting at 1100 hrs and ending approximately by 1600 hrs. The meeting venue is the Mission of Norway to the European Union located next to the Berlamont building in Rue du Archimède 17.
The record of the meeting in Prague will be circulated soon.
Best regards,
 Jan
———————————-
Jan Heino
Nominated Chair of the Intergovernmental Negotiating Committee
for a Legally Binding Agreement on Forests in Europe

One Response to Ülke Raporları-Belçika

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]