Ülke Raporları-Mısır

23-25 Mayıs 2011 tarihlerinde Mısır’ın başkenti Kahire’ de düzenlenen “Regional workshop on “Forest policy and Integrating Climate change in NFPs in the Near East Region-İklim Değişikliğinin Ormancılık Politikalarına Entegrasyonu Toplantısı ve Çalıştayı”na  iştirak ettik. Toplantı Kahire’deki Flaminco Hotel‘ de yapıldı.

Çalıştayın sonuç raporuna http://www.fao.org/forestry/35163-04957ae16dd3c1ef6f49ff7ace17da820.pdf adresinden ulaşmak mümkün.

Buraya Müsteşar Yardımcımız Dr. Mahir Küçük, İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden Şube Müdürleri Mehmet Sıraç Batuk ve Seren Akbaş ile birlikte gittik.

Kahire’de Ziyaeddin AKKOYUNLU’nun abisinin mihmandarlığında şehri dolaştık, Gize Piramitlerini, Sfenksleri ve Antik Mısır Hazinelerinin Ev Sahibi Kahire Müzesini gezdik.

Kahire’de bulunan Hz. Hüseyin Cami’ni ziyaret ettik. Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin için Fatiha okuma imkanımız oldu.

El Ezher Üniversitesine uğradık. Mescdin de bir namaz kıldık.

Büyükelçiliğimizi  de ziyaret ettik tabi ki. Büyükelçimiz Hüseyin Avni Botsalı ile durum değerlendirmesi yaptık.

Piramitler (Mahir Küçük Beye teşekkürler, bilgiler için)

Mısır Piramitleri, Mısır’da yer alan eski piramit şekillerde yapılardır. Mısır’da 100’den fazla piramit vardır. Piramitlerin çoğu Eski Krallık Dönemi’nden Orta Krallık Dönemi’ne kadar firavunların mezarı için inşa edilmiştir. Bilinen en eski piramit 3. Hanedan döneminde inşa edilen Basamaklı Piramit’tir. Bu piramit ve etrafını çevreleyen bloklar; mimar İmhotep tarafından tasarlanmıştır. Ayrıca bu yapılar dünyanın en eski şekilli taşlardan inşa edilmiş yapısıdır.Yapımda çalışan işçiler piramitlerin sırrını bildikleri için yapım bittikten sonra öldürülmüşlerdir. En çok bilinen piramitler Gize’de bulunmuştur. Birkaç Gize Piramidi inşa edilmiş en büyük yapılardandır. Gize Piramitleri’nin en büyüğü olan Keops Piramidi şu ana kadar zarar görmeden ayakta duran, Dünya’nın Yedi Harikası’ndan biri olarak görülmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Response to Ülke Raporları-Mısır

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]