Nazarbayev: “Türkiye Gümrük Birliği’ne katılmak istiyor”

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Avrasya Ekonomik Konseyi toplantısında Türkiye’nin Rusya, Kazakistan ve Beyaz Rusya arasındaki Gümrük Birliği’ne girebileceğini söyledi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Gümrük Birliği’ne katılma talebinin kendisine Türkiye’den geldiğini söyleyerek, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Gümrük Birliği’ne katılma isteğiyle ilgili benimle görüştü. Türkiye büyük bir ülkedir ve bizim ortak sınırlarımız var” dedi.

Batı’da kendisine sık sık sorulan “Eski Sovyetler Birliği’ni mi oluşturmak istiyorsunuz?” sorularının Türkiye’nin Gümrük Birliği’ne üye olmasıyla biteceğinden emin olduğunu dile getiren Nazarbayev, “Türkiye büyük bir ülke, Gümrük Birliği’ne alabiliriz. Hem bu şekilde konuşulan konuları da kapatmış oluruz” diye konuştu.

Nazarbayev, Suriye’nin de birliğe üye olma konusunda ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]