Küme Stratejik Plan Çalıştayına katıldık

Ostim Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi tarafından düzenlenen çalıştaya iştirak ederek görüşlerimizi paylaştık

OSTİM Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi http://www.ostimenerjik.com/ rekabet analizi sonucunda belirlenen destekleyici sektörlerle gelecek dönemde Ostim’in rekabet edebilirliğini arttıracak dört kümeden birisi olarak 2008 yılından itibaren faaliyetlerine başlamıştır. 2011 Aralık ayından itibaren tüzel kişilik dernek olmuştur.

Ostim Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi 55 üye firma, işbirliğinde olunan 11 üniversite,9 kamu kurumu ve 10 sivil toplum kuruluşu ile faaliyetlerine devam etmektedir.

GÖNDER Kümelenme Temel Dokümanı

Mevcut mevzuatın incelenmesinden “kümelenme” konusunda iki Bakanlığın; Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığının destek verdikleri görülmüştür. Diğer taraftan bu konunun temelinde OECD ve Avrupa Birliğinin yaklaşımları etkili olmuştur. Bu bakımdan dört konu da incelemeye tabi tutulmuş ve Ekte takdim edilen “GÖNDER Kümelenme Temel Dokümanı” hazırlanmıştır.

Çalıştay hakkında daha detay bilgiye http://www.ostimenerjik.com/tr/newsdetail/kume-stratejik-plan-calistayi/960 adresinden ulaşılabilecektir.

 

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]