Onur duydum!

Bosna-Hersek benim için her zaman önemli oldu. Duygusal ve mesleki dünyamda hep önceliği vardı.

1992 yılında Kastamonu’da İhsangazi Orman İşletme Şefi olarak görev yapıyorken Bosna savaşını, gelişmeleri gözyaşları içinde takip ediyor ve geceler boyu dua ediyordum. Bilmediğim tanımadığım ama hep hasretini çektiğim kardeşlerim olarak gördüm buraları.

2007 yılında Orman Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladığımda dış ilişkiler bana tevdi edildi. Bosna Hersek öncelikli olarak çalıştığımız ülkelerden birisi oldu. Sonrasında Rabbim fırsat verdi, çeşitli işbirliği imkanları doğdu. http://www.gonder.org.tr/?s=Bosna

Bununla birlikte ilk defa 2016 yılında ziyaret ettim, İlk fırsatta ailem ile birlikte gittim, öncelikle meslektaşlarımızın görmesini istedim. Benim duygusal dünyamın ezberinde idi zaten. DOST Platformunun temellerini burada attık.

Şu anda 17 Sivil Toplum Kuruluşumuzun üç tanesi Bosna-Hersek’ten

 

Ardından 2017 yılında tekrar bu şansı buldum.

2018 yılı Mart ayında tekrar gidebileceğim gibi görünüyor inşallah.

Bosna Hersek Federasyonu Ormancılık Derneği (Forestry Association of Federation of Bosnia and Herzegovina –http://usitfbih.ba tarafından gönderilen 1 Ocak 2018 tarihli yazıda; Derneğin Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde, ulusal ve uluslararası faaliyetlerim ve Bosna Hersek’ e katkılarım nedeniyle tarafıma PLAKET verileceği ifade edildi.

Plaketin 21 Mart 2018 tarihinde Bosna-Hersek Federasyonunun Donji Vakuf şehrinde http://www.donji-vakuf.ba/  yaklaşık 200 kişinin katılacağı Dernek Genel Kurulu esnasında verileceği belirtilerek, oraya davet edildim.

Tek kelime ile onur duydum!

İsmail Belen Davetiye

Bu ödülü-plaketi Genel Müdürüm Osman Kahveci ile paylaşmak ayrı bir onur. İnşallah beraber gideceğiz.

Invitation letter-Osman Kahveci

21 Mart 2018 Çarşamba günü Bosna’da olacağız inşallah. Bu arada 21 Mart’ ın Dünya Ormancılık Günü olarak kutlanmasında, bu konuda BM kararı alınmasında verdiğimiz katkıyı da paylaşmak istiyorum. http://www.gonder.org.tr/?s=21+Mart

Son olarak, Bosna Hersek her Türk vatandaşı, her vatansever için önemli ve öncelikli bir ülke. Sayın Genel Müdürüm ile başlatılan çalışmalar, ara sıra fasılalar olsa da, sonradan gelen meslektaşlarımız tarafından ihtimamla devam ettirildi. Bu vesile ile bizden sonra göreve gelen Mustafa Kurtulmuşlu, İbrahim Çiftçi, İsmail Üzmez ve şu anda görevde bulunan Bekir Karacabey ve ekiplerini hayırla yad ediyorum.

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]